Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Vinterfiskesäsongen är slut.

onsdag 30 april 2008

Vinterfiskesäsongen är slut.

Jag kan inte rekommendera någon att bege sig ut på nån sjöis. Vi har haft sjukt bra väder med dagstemp. uppemot 16 grader.
Även nattetid är det är det flertalet plusgrader så snö och isar "ruttnar" och pipar upp sig. Den kan bära på morgonen för att sedan bli sorbet-aktig och inte bära för något på eftermiddagen.

Älven skjuter höjd ordentligt nu. Igår gick det 36 kubik och idag så var det 54 kubik som rapporterats in. En ökning med 50%. Alla tillflöden och bäckar går o´boy-bruna rakt ut i älven.
Jag hoppas verkligen att våra byggherrar i dalen hållit ordning på sitt bygg och entreprenöravfall så inte allt för mycket av farligheter spolas ut i älven. Tyvärr, vis av erfarenhet från tidigare år, så är sällan fallet. Åresjön har fått tagit emot mycket dynga senaste åren pga slapphänt kontroll på byggnationer. Inge skoj för rödingen i sjön som fått flera lekbottnar igenslammade redan.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.50
Temperatur: 12 grader
Vind: Ostlig 7 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 56 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: