Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: ÄNTLIGEN

torsdag 24 april 2008

ÄNTLIGEN


Solen stod högt på himlen, inga moln och vinden var lugn. Klockan var 13,29. Hägern seglade förbi, åter på plats efter vinter-bortavaron. Kniporna jagade varandra och kanadagässen hade redan markerat sin närvaro med ett antal skithögar. Mitt i allt detta som kallas vår så såg jag säsongens första öringsvak. Vackert så det förslog. Innan eftermiddagen vid älven var över så räkande jag in ytterligare ett 10-tal vak med bland annat två hoppande öringar. Jag fick även säsongens första fiskkänning men tyvärr så lyckades jag inte få ihop till en lyckad krokning. Fick dock känna linan strama upp och fisk fanns i andra änden :-)

Igår var jag och grannen på älven och kollade läget men då var det en lite ilsknare vind som grusade våra förhoppningar om fiskkontakt. Grannen har nu skaffat sig ytterligare befogenheter iom att han av fiskevårdsföreningen i Duved blivit utsedd till fisketillsyningsman. Det kommer bli ordning efter älven i sommar var så säker
:-)

Skidsäsongen börjar lida mot sitt slut och vi har en intensiv helg kvar med Freeride och Skutskjutet. På lördag går skjutet av stapeln och prisutdelning och fest blir det på Torget. Vädret har varit kanon i en vecka, förutom lite dis i söndags, verkar oxå hålla i sig så vi kommer få en kanonfinal på en kanonsäsong.
jag passade på att skida några timmar på förmiddagen i går och Tväråvalvet var i fantasiskt skick, kallsnö, manschester och inga andra i backen. Det var bara att stå på. Liftarna kommer köras till och med söndagen 4 maj innan skutan stänger för vintern och väntar in cykelsäsongen.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 3,7 grader
Vind: Ostlig 0,1 m/S
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 14,4 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: