Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Älven går upp, kärlek!

onsdag 16 april 2008

Älven går upp, kärlek!



Även om det går trögt så är våren på väge. Älven går upp mer och mer. Nu är det inte längre rådligt att åka skoteröverfarten i Duved. Vi hade p-fest på butiken i går och då stod skotertur på schemat. Eftersom viss alkoholkunsumtion skedde så lämnade jag skotern i Åre och tog den tillbaka i dag efter jobbet. Det öppna vattnet hade kommit åtskilliga meter närmare bara sedan igår. Farligt farligt.
Passade även på att stanna till vid Tegeforsen och från den är älven nästan öppen hela vägen ner till Åresjön. Siktar på att göra ett flugförsök i nästa vecka när jag är lite ledig.

Isarna på sjö håller däremot ännu några veckor. Målarn rapporterade in 2 matrödingar från Rengen och en kollega till honom hade tagit en röding på 1,4 kg på Ånnsjön i helgen. Fick även en rapport från Gevsön men den var mager. Det hade varit trögt och lite aktivitet på fisken.
Mailledes så kom en rapport från en nöjd fiskare som kört några dagar i Ullådalen samt på Gevsjön, Kösjön och Rengen. Sällskapet hade fått hyggligt med fisk med några fina toppar, både öring och röding på dryga 8 hg. Lyfter på hatten.

Säsongens,troligen, sista isfisketävling går av stapeln på
Lördag 19/4 på Baksjön i Anjan.
Start 11.00 och slut 13.30
1:a pris 5000 kr
2:a - 10:de 1 kr/gram fisk!
För info ring 0647-82017

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.05
Temperatur: 0,1 grader
Vind: Nordvästlig 2,7 m/s
Molnlighet: Klart/Halvklart
Vattenföring: 11,6 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: