Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Premiär

tisdag 1 april 2008

Premiär


Jovisst och inget april-skämt är det heller :-)
Resultatet var dock klent, kännde inget, men det var ruggigt skönt att åter få svinga Greyflexen.
Vi har nu sommartid, snösmältning och sista månaden av liftöppet på Skutan så nu är nedräkningen igång och det känns kanon. Snart kommer de första vakringarna att bryta isfria vatten och öringen går på hugg. Varje cell i min kropp längtar efter att få späna upp spöt och känna kraften av en vårviril öring genom stramad lina.

Målarn skickade en rapprt från gårdagens tur uåå på rengen och han hade fått kroka av några smårödinger. Flugbindarn, som för övrigt förbannade att jag var före honom med fluga i år :-), skickade en rapport från de södra delarna av Årefjällen me inte heller han hade någon större lycka. Tror han sa att han fått en liten harr. Han hade även testat Liten med likartat klent resultat.
Fick även besök i butiken igår av en arbetskollega till min mor som tillbringat påsken i stuga vid Gevsjön. Fisket hade varit blandat men även har tyckte att det var mestadels trögt. Gevsjön och Kösjön hade fiskats av. Han hade även varit uppe tidigare i vinter och då haft mycket bättre fiske.

Med snösmältningen så kommer även islossning så nu är det inte heller så många veckor kvar att begå isfiske innan det blir allt för farligt. Ut och njut och kom ihåg att lämna rapport.

Håll koll på vattenföringen för nu gissar jag att den inte kommer lägre för denna säsong. Det jag ser som bra försommar vattenföring är runt 60-70 m3/s då är hela älven vadbar. Som högst har det gott nästan 700 m3/s vid mätstationen i Öster Noren (Tännforsen) och det var den tokstora vårfloden 1995. Det är lite skillnad mot vad det går nu.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.30
Temperatur: 4,0 grader
Vind: Nordostig 1,1 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 10,6 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Powell Family sa...

Ser harligt ut kompis! Du ar mig en sann fiskare du. Stora kramar / Mia