Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: På tur & reslutat från Glån

onsdag 30 mars 2011

På tur & reslutat från Glån

Söndag förmiddag kroppen behövde en genomkörare och Lina, Far och Mors labbe som vi vaktar denna vecka likaså, Dottern ville se något annat än bara downtown Duved så vi packade fika-ryggan, spännde på oss skidorna och häktade på pulka och sele. Dottern bäddades ner och vi gick iväg. Med den senaste veckans snöande så kunde vi stiga i skidorna direkt utanför dörren. Vi rundade macken och morsade på Målarn som stod och tankade för att bege sig ut med nya leksaken, en Summit 600, fint ska det vara :-).
Tanken var att se om leden mot Forsafäbodar från Hamrelia var åkbar. Tyvärr så var inte fallet det, igen. Jag tror detta är tredje gången jag försöker den leden i år och får inleda med att pulsa i 30-40 cm snö, ingen hit med pulka efter sig.
Så istället för leden så fortsatte vi motströms i elljusspåret och vidare in på 10/15 km slingan, det var pistat på morgonen men nu strax efter lunch så hade det fallit ytterligare snö och det var mjukt. Tempen låg runt nollan, snön var "fet" och bitvis så klabbade det igen i steget. Dottern hade vid det här laget sjunkigt ner och slagit igen sina mörkbruna på renfällen. Vi fortsatte in på 15 km vid nästa delning och här var det inte pistat utan bara ett gammalt skoterspår med spårdragare samt att det var en skidåkare som gjort turen innan oss. Nu var det pulsa mer än åka och en tröja åkte av.

När man kommer hit upp så öppnar skogen upp och snart så siktas Mångtjärn, strax innan vi nådde den så stötte vi på dagens enda spår av vilt, eller vad man nu kan kalla det. Jaktbart verkar det ha varit i allafall att dömma av hålen :-) Jag skulle gissa på en smäll av en klassisk Gyttorp röd US 5.
Kaffulus pannus gevalius Linné Jemtland 1732

Efter att passerat högsta punkten så vakande dottern till och det var dags för en välbehövlig kopp varmchoklad och en korv.

Tillbaka i de preparerade 10 km spåret så gick det lättare och at det mesta dels är utförsbacke gjorde inte saken sämre. En skön tur blev det.

Samtidigt som vi stretade runt i Duvedskogarna så utkämpades en batalj i Moskogen närmare bestämt pimpeltävlingen på Glån.
Fick en rapport från Järpen som talade om bra uppslutning fast vädret inte var på sitt bästa. Byig vind och snö trotsades av ett bra gäng entusiaster och fisk drogs det inte så många enligt rapporten men de som bet på var i bättre storlek. 33 cm var längsta fisken som premierades med en tusenlapp ( eller kanske två femhundringar) Totalvinnaren landade 600 gr.

Nästa tävling jag sett info om går av stapeln nere i Ocketrakten på Ockesjön och denna tävling har jag inte sett något om tidigare så jag har ingen info att ge. OM det är någon läsare som vet mer så lägg gärna en kommentar med det.

Är det mer tävlingar på gång i grannskapet så hör av Er med info så lägger jag in det här på bloggen.

Nyss så pep det till i mobilen och en rapport kom från Målarn som tagit med sig gumman, ett par grillade med bröd och Summiten på en kvällstur söderut. Några rödbukar och en fantastisk kväll blev resultatet.
Digging a hole

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.10
Temperatur: -5,9 grader
Vind: 0,7 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: