Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Isfiske, Canespöet & Unga sportfiskare - Jämtland

måndag 7 mars 2011

Isfiske, Canespöet & Unga sportfiskare - Jämtland

Igår så trotsades förkylning och morgonsömn för en tur på rödingjakt. Far var laddad och likaså Målarn när vi möttes upp här hemma 07:00. Far satt redan på skotern och jag var nästan klar när Målarn kom gående till fots. Mannen hade sålt i väg Renegaden och var nu "mellan två skotrar" som det kallas och skulle sitta på bönpallen bakom mig. Resultatet av det blev snökänningar innan vi satt första borrskäret i isen. Skumt ljus, ospårat och med lite extra last gjorde att jag lade oss på tvären två gånger. Ingen skada varesig på man eller maskin så allt var lugnt. Vi fiskade Rengen och kringliggande vatten men resultatet var ganska magert. Det var inte något riktigt drag på fisken utan de högg sporadiskt och försiktigt. Vi fick totalt kroka av runt 20 st tillsammans men de allra flesta var i gå tillbaka storlek. Målarn drog turens finaste rödbuk i elfte timmen på sista stället, en vacker 0,5 kg fisk. Medelvikten på resten låg långt under det.
Målarn låter hälsa att om det är någon som har en lämplig fiskemaskin till salu så hör av Er till mig så skicakr jag det vidare. Högt på listan ligger Aktiv, Ockelbo 5000 och Skidoo safari (gul) :-)

Nu har jag skickat iväg spedifikationerna på canespöt till Herr Löfdal och fått godkänt så snart sätter förhoppningsvis byggandet igång. Det blir et 7,6" långt två delat spö för lina #4. Taperingen blir Löfdals egna Legacy
och klingan sexkantig, hålbyggd, honungsgul i tonen med matchande lindningarna i rött/brunt och ett Bellinger rullfäste. Lite egna detaljönskemål har jag lagt till men dessa får ni se när spöt kommer till Duved. Nästa jobb blir nu att hitta en passande rulle till det hela då jag inte tycker det duger med någon av de moderna öringshjul som finns i hobbyrummet. En rulle i klassiskt stil med klar knarr och traditionell design. Något från Hardy ligger just nu närmast men inget är inhandlat ännu. Har satt Troutlaw på att sondera marknanden då detta område är något där hans kunskap vida överstiger min. Återstår att se vad han hittar.

Häromdagen damp det ner ett mail i boxen från Kjell Johansson i Östersund. Ett mail som jag blev väldigt glad att läsa och som jag nedan här återger till Er.

Hej Lunkan!

Vi är en relativt nybildad undomsfiskeklubb, Unga Sportfiskare Jämtland som är en lokalavdelning till Unga Sportfiskares förbund.
Vi är i dagsläget ca 70 medlemmar och har verksamhet i vår fina klubblokal till och börja med varje onsdag och försöker med att åka ut på fiske minst en gång i månaden.
Under vårvintern vårt första år, 2010, innan vi skaffade vår klubblokal, genomförde vi Projekt Klassdraget där vi hade fiskelektioner och var ut och fiskade med 44 klasser, ca 1000 elever.
Senare på sommaren genomförde vi vårt egna projekt Feriefiske där alla ungdomar upp till 16 år fick anmäla sig och följa med på fiske en gång i veckan under sommaren, ca 200 deltagare var det med där.
Projekt Feriefiske har vi genomfört tidigare men i annan regi, nu till sommaren blir det fjärde året.
På våran hemsida www.ungasportfiskare.se/jamtland går det att följa vår verksamhet och titta på vår "fotoportfolio".
Vi har även en facebookgrupp som heter Unga Sportfiskare Jämtland som vi också uppdaterar då och då.
På youtube har vår duktige ordförande gjort och lagt in lite bildspel och film om man söker på Klassdraget, feriefiske eller unga sportfiskare jämtland, det är samma kille som lagt upp allt.
Finns det någon möjlighet att ni skulle vilja lägga upp oss på eran blogg så att vi syns och även länka oss? Vi skulle bli oerhört tacksamma och glada om ni skulle vilja hjälpa oss.
Vi vill synas så mycket som möjligt för att så många barn och ungdomar som möjligt ska kunna hitta oss och kunna få möjlighet att ta del av vår verksamhet.
Skulle ni vilja veta mer om oss är det bara att ni hör av er, hör av er vilket som så vi vet om vi hamnar i eran blogg.

Tack på förhand

Sträckta snören
Kjelle Johansson för Unga Sportfiskare Jämtland

Detta är något som jag verkligen gillar och helhjärtat stöder. Så om du som läsare passar in i målgruppen, ta kontakt med Unga Sportfiskare i Jämtland och gå med vettja. Är du som läsare, liksom jag, kanske inte i målgruppen åldersmässigt så finns det säkert något vi kan ställa upp med.
Ta kontakt med Kjell & Company på Unga sportfskare och hör med dem :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.15
Temperatur: 2,4 grader
Vind: Nordvästlig 3,9 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 7,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: