Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Uppsummerad jaktsäsong & Målarn går för rött!

måndag 28 februari 2011

Uppsummerad jaktsäsong & Målarn går för rött!

Idag är sista dagen på årets ripjaktssäsong och min förhoppning vara att plocka med Mette i pulkan och ge mig ut i förmiddags med 22:an på ryggen och Genie i band. Tyvärr så grusades de planerna redan i fredags då årets andra förkylningsrunda gav sig till känna och helgen har tillbringats mest i ryggläge, snorandes och rosslandes. Idag ledsnade jag och masade mig upp till HC, en intressant plats en måndag i vecka 9 kan jag tillägga. Efter en stunds väntan, snabbare än vad jag trott, så fick jag träffa en av de nya läkarna i huset. Snabbt avhandlades sjukdomssymptom, diverse tester med utandning och blod lämnades innan det blev ett besök på apoteket och utkvittering av föreskrivna medicamenter.
Det känns som jag har tillbringat mer tid senaste två tre åren med snorig näsa och rinnande hals än frisk pigg och rask. Får se vad det lämnade blodet visade sig innehålla eller inte innehålla.
Åter till jaktsäsongen. Tre dagar har det lagts totalt på fjället i år varav resultatet av det blev en unghare en fantastiskt vacker dag tillsammans med min jakt & fiskevän O`Ångström Därutöver så har jag gått två bomdagar själv varav den senaste kunde ni läsa om i förra veckan. Därtill kan läggas en veckas älgjakt hemma i Söråker som resulterade i en handfull canadicker och en älg, som sköts på mitt pass men inte av mig, surt sa räven.
Dock skall det tilläggas att under jaktsäsongen 2009-2010 så luftades inte en mina bössor på bana än mindre i skog och mark så denna säsongen var ett stort fall framåt. Dock kan den inte mäta sig med tiden då "Karin Wiik - Hunting & Fishing team" stod på toppen av sin existens, för cirka 15 år sedan. Vi var ett gäng, för er bloggläsare inte helt okända namn - Köksmästarn, Barchefen, Krögarn på Grisslinge, O´Ångström m.fl, som under höstarna i vår ungdom i mitten på 90-talet hade vår utkomst från ovannämnda Fru Wiik som då var chef på arbetsförmedlingen i Järpen. Vi var med andra ord arbetslösa säsongare. Perioden från slutet på augusti och fram till december fylldes det i stämpelkort och hagelplugg i piporna och saluterades både på bana och på fjäll. Jag tror att det var 1995 som jag hade 19 av de 21 första jaktdagarna för den säsongen i någon form av jakt. Allt från fjället och ripa här hemma till fälthare i Mälardalen och bock och älg i Söråker.
Sedan kom vuxenlivet i kapp med barn, tillsvidare anställning och lån men jag har lovat mig själv att nån gång i framtiden skall jag åter kunna plocka in 19 av 21 jaktdagar vid en säsongsstart men då tror jag att det blir i "PRO - Hunting, Fishing and rullator team" Innan dess har jag lite andra åttaganden att uppfylla :-)

Far ringde precis och lämnade rapport från Gevsjön. Han hade gjort en lunchtur dit men det var trögt. Inte en känning än mindre nån fisk på isen.
Igår så kom det MMS från Målarn som även han gjorde Gevsjön osäker med lite bättre resultat. Ett par rödbukar med topp på 777 gr, en välfärgad sak helt som det anstår en målare.

Ny ska jag bara Nasonexa och Pulmicorta mig ur min förkylning sedan skall även jag ta upp kampen med honom. Tror inte jag låter honom bli Storisfiskare en gång till .-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 18.05
Temperatur: 0,6 grader
Vind: Sydostlig 0,3 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 7,4 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: