Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Vårliga rapporter

söndag 5 april 2009

Vårliga rapporter

Målarn & Rymd-Börje trottsade i förrgår regn och slask och begav sig upp på Rengens is för att fresta rödingen. 4-1 blev resultatet i Målarns favör men jag tror inte Rymd-Börje var allt för nedslagen. Som det låter på honom så söker han efter jobb här i sommar nu när snart galgstickandet i folks rövar som liftansvarig tar slut. Så förhoppningsvis så får vi fler chanser att fiska ihop igen. R-Börje tillhör samma släktgren som Mr Troutlaw och första gången jag träffade honoom var med spö i hand nere i Duvedsälven vid Monumentet. Killen gjorde Göran Andersson-kastet så det stod härliga till och krokade en bra sommaröring på en Superpuppa, allt akompanjerat av en steppande, stolt morbroder Troutlaw.

Stenhuggarn lämnade rapport från sonens dagistur på Åresjön tidigare i veckan. En fiskeutflykt i Ullåviken hade resulterat i en lake och en röding. Gissar att de som fångat dessa fiskar var dagens hjältar i dagisgruppen :-)

På tal om Rengen så verkar det nu vara tji att med skoter ta sig från Duved och upp längs leden. Jag har haft lite mailkontakt med ledmakarna på VÄSEK Västjämtlandssnöskoterområde Deras rapporter gick i moll. Senaste veckans tö har tagit hårt på leden och även på den alternativa led som skulle dras från Duved och upp. De senaste rapporterna säger att
"2009-04-04 Påskväder
De Norska och Svenska väderrapporterna flaggar för varm väderlek. De senaste dygnens varma, och lite regn, har skadat lederna i lågson. Eftersom VÄSEK huvudsakligen preparerar med sladd kommer lederna under töperioden att få en lägre standard, en satandard som kommer att ökas i och med att frostnätterna kommer tillbaka.

Leden mellan Duved och Greningen är på grund av yttre påverkan som VÄSEK inte kan påverka nu i mycket dåligt skick, plogad väg har stora områden med barmark. Kraftledningen är med myket stor försiktighet farbar några dagar till.

VÄSEK önskar all skoteråkare en bra och trevlig skoterpåsk."

Ovanstående är direkt saxat ur VÄSEKS nyhter på deras hemsida.

Positiva nyheter om vårens framfart finns det oxå. Kolla in senaste inlägget på Flugfiske i Årefjällen
Jag säger bara: NÄRA NU :-)

Kolla även in Harrvak & Gäddbett
I Roslagen så har våren kommit lite längre än här hos oss.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 09.00
Temperatur: 0,8 grader
Vind: Ostlig 6,6 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 9,6 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: