Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Solsken & regn

tisdag 7 april 2009

Solsken & regn

Vädret är minst sagt varierande nu. Idag var det årets hittils varmaste och finaste dag. Strålande sol från klarblå himmel och i princip vindstilla :-)
Lunchen intogs på Tvins uteveranda vilket inte alls gjorde ont.
Igår dremot så var det riktigt uselt väder. Frisk vind, gråtrist med lågt i tak och surregn. Vädret har tagit väldigt hårt på snötäcket. Senaste 1,5 veckan har vi bara haft en natt med minusgrader, resten har varit plus och då går snösmältningen igång med rekordfart.

För er som siktar på att ta er med skoter omkring i fjällvärlden så fick jag igår lite positiva rapporter från VÄSEK.
Jag var ute på Rängen och Kösjön i går. VÄSEK hade i gårkväll styrelsemöte och gick igenom ledstatusen i hela området. Lederna var i går i förvånansvärd bra skick, isarna på alla sjöarna i vårt område, inklusive Kall, är omkring 80 cm varav halva tjockleken är snöis. Snöisen har mycket högre bärighet under våren, i motsats till kärnisen. Varför är det så? jo snöisen måste smälta eller brytas upp av väder och vind och behåller sin bärighet även i landlöst tillstånd, kärnisen bildar pilis av solvärmen, pilarna, långa stickor, gör att bärigheten försvinner eftersom pilarna inte har någon annan förbindning än vatten, det gör att man trampar igenom metertjock is. Isen på Rängen och Kösjön var i går utan snö och så gott som torr, det borgar för bra fiske under påskveckorna.

Som ni sett i ett tidigare inlägg så har ni massor av fisketävlingar att välja på under påskhelgen. Om ni deltar får ni gärna skicka in rapporter till mig, både i bild och textform.

Nu börjar det laddas för flugsäsongen ordentligt. Flugbindarn var snabbast i år igen och krokade i söndags säsongens första på fluga.
Tillsammans med ytterligare några goda vänner så håller vi på att dra upp planerna för säsongens första fiskeresa. Helgen 1 maj så beger jag, Flugbindarn, Stenhuggarn oss över gränsen för att fiska med Bokbindarn och hans Bror
På tal om flugfiske så har kanske den observante sett att "Wall of Fame" lever. Senaste i raden att bidra med bild är Slaktarn från Järpen med en diger öring från Kvitsle från i somras. 4,2 kg på fluga skäms inte för sig.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 6,5 grader
Vind: Ostlig 3,3 m/s
Molnlighet: Mulnande
Vattenföring: 16,3 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: