Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Glad Påsk på Er!

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk på Er!

Det har varit riktigt varannandags väder senaste veckan.
I dag så lät molnen skingra sig på eftermiddagen och vips så tittade solen fram. Vinden mojnade ner och värmen spred sig.
Skärtorsdagen är en unik dag i gränstrakterna mot Norge. Idag är det helgdag där och det är mängder och åter mängder som vallfärdar över gränsen för att påskhandla och partaja. Idag har det varit "dunkadunka" från hottade 240is, Fordar och andra mer eller mindre "pimpade", norskreggade fordon.
Vi tänkte föregå packet och tog påskshoppingen på Ica-Åre redan 08.15. 09.00 var det Peak-rea och 9.55 stod jag i norsk-kön utanför Bolaget. 10.15 var allt avklarat och Sonens Gudfar med familj ramlade in i byn. Efter en fika på Grädda så smet vi från Åre by och begav oss till Järpen för lite hårdvaru-shopping. Renovering av Segebaden-pulka stod på schemat för eftermiddagen och lite prylar saknades. En kort lov in på Lundhagsbutiken gjordes oxå. De har precis slagit upp portarna för den nya butiken. En lite rörig historia än så länge men jag gissar att de snart hittat hem i de nya lokalerna.


Eftermiddagen tillbringades på balkongen spikandes kapell på ovannämnda pulka, byte av glidskenor mm. Imorgon blir det premiärturen för dottern. Det blir besök hos Sonens Gudfar i Edsåsdalen. Gissar att det är lite lugnare på andra sidan Renfjället än här :-)

Premiär blir det oxå i helgen för första flugan i vattnet. Ska blir grymt skönt.
Rapport kommer :-)

Tills sist så hoppas jag att alla ni får njuta av lite ledighet i helgen och vill därför passa på att önska Er en synnerligen
Glad Påsk.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.50
Temperatur: 3,1 grader
Vind: Ostlig 2,2 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 29 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: