Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Vårflod,Tjärnpremiär & storöringsrapport

söndag 23 maj 2010

Vårflod,Tjärnpremiär & storöringsrapport

Igår gjorde jag och Målarn gemensam sak för att testa av en av de första isfria småtjärnarna. Det såg lovande ut när vi närmade oss men efter digert spanande efter vak så kunde vi tyvärr konstatera att det inte fanns något som lockade fisken upp mot ytan.
Det blev 2 timmar av nymflirkande och streamer-dängande innan vi fick se oss slagna och packade av hemåt. Dock en skön eftermiddag med svartkaffe och massa fiskelögner.
På vägen hemåt så stannde vi till vid Holiday i Åre och kollade in vattenläget runt Camp Åre Det ser ut som dom får lite fukt i utrustningen i år igen.Hoppas inget allvarligt skadas. Dock skall det hållas i bakhuvudet att årets vårflod ingalunda är någn rekordflod. För två år sedan hade vi samma vattennivåer som idag, knappa 400 kubik, och 1995 gick det dryga 700 kubik när kulmen nåddes.
Idag drog det in kallare väder och jag misstänker att vi är nära kulmen på årets vårflod nu. Det svala vädret skall hålla i sig några dagar och redan nu så är det betydligt mindre vatten i Mångån och Ullån så det värsta är nog över.
Kolla in senaste inlägget på min vän Flugbindarns blogg Sista pimpelfisket. Det har landats storöring igen. I Ottsjöns djup gömmer sig stor fisk, det vet vi sedan tidigare.

Kolla in bilden nedan från Bokbindarns tur till Hitra förra helgen. Klicka på den så du får den förstorad. De små prickarna som ser ut som smuts på linsen är inget annat än nykläckt Marginata och mängder av dem. Snart så kanske vi även här i jämtland får se detta sköna skådespel.Det värmer mitt flugfiskehjärta :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.25
Temperatur: 4,6 grader
Vind: Nordvästlig 1,8 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 392 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: