Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Nu så kanske

lördag 15 maj 2010

Nu så kanske

Igår gjorde jag en eftermiddagstur till älven. Den var fortsatt låg och långt ifrån den frustande brusande vårälven som skall bjudas i mitten på maj. Nu var det en mer beskedligt sensommarlåg älv som sakta ringlade sig ner genom dalen. Dock så fanns vissa tecken på att det var saker på gång. Tillrinnande bäckar flödade av lerigt regnvatten som grumlade upp älven och så har det varit i några dagar. Regnet har inte öst ner men väl stilla strilat i nästan tre dagar i sträck och idag så kom även för första gången något som kan liknas vid vårtemperaturer.
Tills idag hade älven vänt och åter börjat stiga och nu så är det nog så att vi äntligen får igång vårfloden. Nu återstår det bara att se hur stor och stark den blir.
Reslutatet på gårdagens tur då? Inget att skriva hem om. Inte en fisk syntes till än mindre ett napp. Först gick jag igenom sträckan med en Wolly Worm för att sedan växla över till haspel och en Dynamit. Körde den i skrikiga färger studsande längs botten men inte heller det lockade till någon fisk. Synd.

Idag var Målarn förbi innan han skulle ut och testa lite. Det var tjärnfiske på gång och han lovade att lämna rapport. Än så länge har det inte pipigt till i mobilen så jag gissar att han gick bet.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.05
Temperatur: 9 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 58 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: