Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: "Ni var för sena"

måndag 5 april 2010

"Ni var för sena"

Just så sa han.
"Ni var för sena. Jag har bara fått en fisk sedan fem, det är mellan fyra och fem de hugger"
Jag, far och P trotsade John Blund och hasplade oss ur sängen i morse 05.00, slog igång perkulatorn och packade mackorna. Strax innan 06.00 så dansade blänkena strax ovan botten på Gevsjön.
Första timmen låg vi på kikgrundet men varken såg eller kände något. Vi flyttade sedan ut mot råken som nu är öppen. Strax så hivade far upp en steköring och P en rödingpinne men sen åter stilla igen. Några enstaka försiktiga napp men inget mer.
En bit ifrån oss vittjar en herre sina hål och flyttar sig en bit längre ner. Han verkar inte heller få något.
Vi flyttar åter in på kikgrundet i hopp om att något dragit igång men inte då. Inte en fena siktas varesig röd eller brun.
Vi gör ett sista byta och flyttar ut på lite djupare vatten men även där är det stilla som i graven.
Herrn vid råken har oxå bytt ställe men verkar nu ha gett upp och beger sin in mot land. Vi gör det samma, termosen är urdrucken och mackorna slut. Solen skiner men inget vill nappa så vi tänker oss ägna dagen åt annat.
Väl tillbaka vid bilen stannar han till, han från Råken och kollar vårt resultat. Knapert säger vi.
"Ni var för sena" svarar han!

Målarn ringde in en rapport från ett nytt vatten. Han och sambon hade krokat på några fina matrödingar som även fått äran att spisats till middag. Skönt att höra att någon fått lite vettigt med fisk.
Pratade även med Fd. Raskens-kollegan som tillbringat två dagar på Rengen med väldigt klent resultat.
Det tröga fisket håller i sig.

En glädjade rapport har dock kommit från västkusten. JP har jagat silver runt Stenungsund.
Här kommer ett saxat utdrag
Man riktigt kände att fisken var där å mycke riktigt det small på ganska omgående, vi hade en dryg timmes vilt frossandes silver torpeder som högg på det mesta vi erbjöd. Framåt middagstid dog det av helt och vi tog rast. Vi körde på en stund till på eftermidagen , men trots fina förutsättningar verkade det som fisken tagit rast denna gång. Vi avslutade fisket å satt oss bara ner i solskenet mot en berghäll och var ganska nöjda ändå, den timmen vi fick på morgonen nöjde oss mer än välefter en lång å seg vinter. NU VAR MAN IGÅNG.
Lyfter på hatten :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.50
Temperatur: 1,2 grader
Vind: Ostlig 3,5 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 7,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: