Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Snö, snö och mera snö

onsdag 22 februari 2012

Snö, snö och mera snö

Det fortsätter och fortsätter att vräka ner. Senaste dagarna har det i kombination med frisk vind så har det landat ytterligare 3-4 dm. Snösvängen jobbar hårt och även jag lär få min egna beskärda del då det lutar åt att hustaket måste skottas av i helgen, det blir några kvadratmeter svett och tårar innan det är klart.
Det ligger nog närmare 75 cm som mest på taket och snömängden på den för skidsystemets officiella mätstation vid Rödkullen är det hela 122 cm. Det är dryga 25 cm mer än ifjol och 60 cm mer än för två säsonger sedan och då har vi kvar 1,5 vintermånad med säkerligen mer snö i sikte.

Far gjorde iförrgår en tur upp på Gevsjön med skoter och det var dryga 30 cm snö där det för någon vecka sedan var renblåst och hårt före. Som tur är så har det inte trängt upp något vatten på isen under snön så föret var ändock drägligt. Bitvilligheten hos fisken lös dock med sin frånvaro. Gevsjön är av tradition och hävd en riktigt god morgon-sjö där man ska vara på plats i mörkret och fiska med morgonljuset. Nu börjar det verkligen synas skillnad och snart så är det riktigt arla morgonstund som gäller om man ska vara på plats vid rätt tid. Som fulltidsarbetande småbarnsfar så blir det tyngre och tyngre att komma upp då de så väl unnande få timmar av sömn är värda sin vikt i guld. Men som så mycket annat så handlar det om prioriteringar

Målarn gjorde ett besök på Landösjön i går men gick bet, inte någon rödbuk på isen. Däremot var han på fjället och landade lite fin matfisk så ibland behöver man inte gå över ån efter vatten.

Förutom takskottning i helgen så hoppas jag på att få komma ut och droppa ett blänke i någon is och hoppas kunna få lite bråk i pinnen.

Till sist kommer en av de skönaste Youtube-klippen nu.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.15
Temperatur: -1 grader
Vind: Västligt 0,4 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 9,3 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: