Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En positiv och en väldigt tråkig nyhet!

lördag 11 februari 2012

En positiv och en väldigt tråkig nyhet!

Vi börjar i rätt enda och då med den positiva nyheten.
Häromdagen så dök det upp info om hotellbyggplaner i Ullådalen och ni har kunnat läsa om det i tidigare inlägg. Nu har projektet varit uppe en första runda i kommunstyrelsen och där blev det utan någon längre överläggning blankt nej till det hela. På lokaltidningarnas websidor finner ni mer information kring detta. Östersundspostens hittar ni här! och Länstidningens hittar ni här!
För min egen del så känns det skönt då jag tror att det ännu inte finns en projektör som tar miljöfrågan på stort allvar. Tyvärr så verkar inte heller kompentensen finnas på Åre kommun som skall vara den instans som följer upp sådana frågor.
Efter det infomöte som hölls tidigare i veckan kring detta hotellbygge fick jag ett samtal från Studiefrämjandet Åre som hade närvarat och då tillsammans med Naturskyddsföreningens representat. Båda var både förvånade och förbannade på den bristande kunskapen kring miljöansvaret som åligger kommunen via Natura 2000. Hur mår Åresjön?  var frågeställningen som framfördes. Vi hade ett bra samtal och kommer se vidare på detta med i förstahand de erosionsproblem som ofta uppkommer i samband med byggnationer på berget och hur det påverkar Åreälven och Åresjön. Att det inte är positivt kan vi redan säga men i vilken omfattning och på vilket sätt det påverkar finns det idag ingen bra forskning på.

Igår gjorde far en soloutflykt upp på Rengen och kom hem med ett fint resultat. Ett par bättre öringar och ett knippe matrödingar blev resultatet. Hade förhoppning om att kunna göra en tur idag själv men tyvärr så blir det vila, vinterstudion och vårda bort en förkylning. Får ta nya tag till nästa helg.
Mörka öringar från mörka vatten.

Som ni sett så har det inte varit speciellt bra isförhållanden i år, vare sig i jämtland eller övriga norrland och tyvärr så har nu det skett ännu en olycka med dödlig utgång. Denna gång så gick det några skotrar ur ett större sällskap genom isen på Landösjön i närheten av Rönnöfors. En saknas fortfarande och en avled igår på Östersundssjukhus på grund av de nedkylningsskador han ådrog sig.
Isarnas kvalitet är klart varierande i år och mycket stor försiktighet behöver tas hänsyn till.
Jag hoppas att vi inte skall behöva läsa fler sådana här nyheter i år.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -4 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt snöfall
Vattenföring: 9  m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Stig Torniainen sa...

I Strömsund har polisen gett skotertrafiken lov att köra över landsvägsbron istället för den osäkra isen