Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Ja varför inte men igen, Äntligen!

söndag 26 februari 2012

Ja varför inte men igen, Äntligen!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser med flunsan som snurrat runt i tre fjärdedelar av familjen varav jag  och sonen var de som drabbades värst så hade vi äntligen en helg när vi alla fyra hemmavarande var pigga krya och redo för lite uteaktiviteter tillsammans. För min egen del så har det inte varit något större sedan 5 februari då jag i bister kyla gjorde några timmar på Gevsjöns is då allt mer avancerat än lätta hundpromenader resulterat i hosta, kallsvettning och grönsnorighet.
Som jag tidigare nämnt så stod det takskottning på programmet i helgen och med en strålande hjälp från Målarn så avklarades det på en timme prick i går morse. De plusgrader i hade i fredags vek ner sig under natten mot igår och gav några stabila minusgrader vilket visade sig vara precis vad snötäcket på taket behövde. I botten så var det "strösockersnö" vilket gjorde att ovanliggande snölager gled lätt ner från taket. Jag gick före och "rutade" upp block sedan kom Målarn med snödragarn och skickade ner det. Far gjorde en tillyxad uppskattning på att det rörde sig om runda slängar 60m3 vindpackad snö så åtskilliga ton lättade vi på. Eftermiddagen tillbringades med skidor på fötterna och varsitt barn i Fjällpulkan tillsammans med P, säsongens första och förhoppningsvis inte enda tur ihop.

Kolla brottkanten bakom Målarn, då har vi dryga decimetern ner till teglet och detta på vindsidan av huset. Andra taksidan hade tjockare snölager. 
Vi tackar även "Paparassi" Köksmästarn för bilden :-)
06:45 ringde väckaren i morse då det stod rödingfiske med Far och Syster på schemat. Målet var som så många gånger för Rengen vilket inte besökts av mig sedan i början av januari. Ett par arbetshelger med sportmässor samt ovannämnda flunsa har gjort att det varit mer än lovligt länge sedan jag var upp.
Kaffetermos, mackor fixades och fylldes i den förövrigt redan färdigpackade ryggan. Efter att ha mött upp med övriga så var det att bege sig söderut. Tyvärr så har Väsek inte lyckats få klart med nyttjanderätten för leden söderut mot Kösjön från Duved så någon preparering av denna kommer inte ske i år, vilket med bestämd tydlighet visade sig idag. Bitvis var leden mer än lovligt gropig och tempot gick inte hålla upp, speciellt inte med passagarerare på skotern. Blir det ingen ändring på detta till nästa år så kommer inte jag att betala någon ledavgift då det är den sträckan av betalsystemet som jag nyttjar.

Väl på plats på Rengen så visade det sig vara ganska bra fart på rödbukarna och relativt omgående så fick alla tre kroka av fisk om än i varierande storlek. På Rengen så har det nu börjat trycka upp vatten och med först 2-3 dm snö sedan nån dm med vatten på isen så var det lite tunggått. Isen höll däremot hygglig kvalitet och tjocklek, uppskattningsvis 60 cm kärnis. Huggrycket som kom var över lika plötsligt som det kommit och efter en stund utan någon mer känning så blev det rokad och platsbyte.

Sys fokuserar på blinken. Men ingen mer ville syna den.

På andra försöket så var det om än mer vatten under snön och bara några sporadiska hugg gjorde att vi åter flyttade på oss. Det sista stoppet visade sig vara dagens bästa då jag drog tre fina stekfiskar på lika många minuter i samma hål. Far flyttade sig ytterligare en bit undan och även han fick tre fina rödbukar i rask takt.
Far fiskar för sig själv, han är inte så pigg på att man borrar "upp i stövlarna på han ":-)

Vi flyttade runt lite mellan de hål vi gjort och när jag åter landade i "mitt" hål så var det ytterligare två fina matfiskar som synade mormuskan och förlorade given. När vi runt lunch summerade ihop fisket och begav oss hemåt så var vi nog ganska nöjda. Imorgon vankas det röding med gula kantareller till middag.
Dussinet jämnt blev det tillslut för min del. Ett knippe vackra rödbukar.

Målarn gjorde oss inte sällskap idag utan utforskade nya vatten tillsammans med en fiskevän. Av rapporten att döma så var det lite trögare för dem än vad vi hade och endast ett par hade fallit för deras lock och pock.
Det blir nya tag och påt igen.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.40
Temperatur: -6  grader
Vind: 0,5 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 9,6 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: