Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Slaskande väder, osäkra isar och fler anledningar att skippa odlad lax.

onsdag 14 december 2011

Slaskande väder, osäkra isar och fler anledningar att skippa odlad lax.

Det är riktigt uppochnedvända världen med vädret i höst. Först högsommarvärme i början på oktober sedan mer eller mindre samma väder från mitten av oktober till början på december. Variationer från nån plus till nån minusgrad, gråtrist och slaskigt. När äntligen december kom och vinter verkade vara på ingående med kyla och snö så har bakslaget kommit gång på gång. Isar som vi väntat på har blåst upp, lagt om igen och blåst upp. Än så länge går det trögt med maggotförsäljningen hos handlarna. Själv har jag ännu inte trätt någon på kroken och med dagens dryga 2 plusgrader så håller jag mig på land ett tag till. Det positiva denna gång med blidan är att snön som kom i helgen nu får sätta sig och frysa ihop ordentligt så både skoterföre och isar säkrar upp.

Idag var jag in hos lokale Fjällsporthandlaren i byn för att kolla lite fiskerapporter. Han hade själv varit ute både måndag och tisdag på tjärnfiske och högre upp var isarna hyggliga, dock så körde han inte över några större vattendrag eller sjöar samt parkerade skotern på land och gick ut på tjärnen.
Mötte även Sjöman som varit upp på norra Rensjön häromdagen och där var det sörjis på dryga decimetern och isborren kunde bitvis nästan tryckas genom isen. Minst sagt osäkert.
Fiskefänget hade för båda varit relativt magert och inte mycket att skriva om.

Icke helt naturlig fisk.
Fick precis en blänkare om våndan av laxodlingen. Ni har redan listat ut att laxodling står ganska lågt på min topplista.
Mer att läsa hittar ni här!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.05
Temperatur: 1,5 grader
Vind: Måttlig m/s
Molnlighet:Halvklart - Mulet
Vattenföring: 35  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: