Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: I stormens spår

torsdag 29 december 2011

I stormens spår

Dagmar har det varit mycket tal om senaste dagarna och faktum är att den "bris" som hon svepte in och ut med i Åredalen inte var mycket att yvas över. Däremot så har andra delar av länet och även andra norrlandslän drabbats hårdare. Vi var nog förskonade här :-)
Som resultat av Dagmar  förutom strömavbrott, bortblåsta julgranar och saknade takpannor så gick hon hårt åt några sjöisar. Landösjön som av hävd och ohejdad vana kör sin vinterpremiär nyårsdagen, 1 januari, har fått flyttat fram den två veckor då isen brutit upp och inte längre är säker att beträda.
Mer om detta finner ni att läsa på hemsidan se länken ovan.

I går så kom en lillasyster till Daggan på besök och hade även lite snö med sig i släptåg och efter en dag med idogt vindande och snöande så hade vi denna utsikt från vardagsrumsfönstret.
Stämningsfullt

Några dagar innan jul så ramlade ett kuvert ner i brevlådan med uppmaningen "Do not open until X-mas" av någon anledning så landade det inte under granen utan i räkningshögen och vid den månatliga rutinen att tömma kontot så trillande den fram. Som en liten solstråle i vintermörkret och förhoppningar om spirande vår och kommande sommar.
Det var min gode Vän och tillika fiske och bloggkompis Flugbindarn som knepat och knåpat vid bindstädet och översänt en ST-Metalhead.Får bara bocka och tacka och hoppas jag kommer göra streamern rättvisa.
Didn´t open until after x-mas :-)


Imorgon blir det en isfisketur med Målarn och en kompis, ett nygammalt vatten skall testas av, rapport kommer.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.40
Temperatur: -2,3 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Mulet 
Vattenföring: 27  m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Stig Torniainen sa...

Tänk om man hittade ett sånt kuvert varje gång det var dags att betala räkningarna.

Lunkan sa...

Ja du fiskebroder, jag tror livet skulle kännas betydligt lättare.
Det gjorde det åtminstone för mig :-)