Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Hemma igen

söndag 11 december 2011

Hemma igen

Nu är äntligen kuskandet norrland och rike runt slut för denna gång. En intensiv införsäljningstripp på dryga två månader är till ända och nu väntar några veckor med uppsummering, planering och inte minst julledigt. Det sistnämnda skall bli så grymt skönt.

Målarn ringde nyss och meddelade att både skoter och isfiskets säsongspremiärer gått av stapeln i eftermiddags,dock inte ihop. Skotern höll och inte en dragning i linan.
Isen uppskattades till knappa decimetern och ovanpå denna så låg det 2 dm isolerande snö. Tempteraturen har sjunkigt hela eftermiddagen och kvällen så det är minst sagt lite surt att snön inte kunde hålla sig undan så det fick isa ihop ordentligt. Jag hoppas verkligen inte att vi får en säsong som i fjol gällande iskvalitet och skoterföre.

Runt om i dalen så mullrar snökanonerna förfullt och jag tror det finns många som gläds mer åt snön som fallit senaste dagarna än jag. En litet haltande premiär gick av stapeln hos Skistar i helgen och nu är säsongen igång. Det är liksom den tideräkning som styr vår dal. Före och efter liftarna öppnar.

På tal om liftar så här är nu vårutsikt mot Hamreliften och linbanan i Duved. En kväll som denna går det inte att klaga.
Full moon fever!


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -9,5 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 38 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantiskt bra bild. Xperten

Lunkan sa...

Tackar :-)