Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Mer vår och Flugfiske EM 2014

måndag 18 april 2011

Mer vår och Flugfiske EM 2014

Efter omläggning till sommardäcken igår så gjorde jag och far en rek.turupp till Gevsjön för att kolla isläget. Älven gick bred, brun och isren nedanför Staa bron och fortsätter stiga. Inatt så har det mest skvalpat från taket hela tiden.
Myrar och bäckdrag är fulla med vatten och tillflödena till Gevsjön går breda även de. Isen var ännu inte landlös på Gevsjön vlket lett till att det mesta av smältvattnet runnit upp på isen.
    
     
Bilder ovan tog jag från parkeringen vid fiskekortsautomaten vid E14, det bruna är smältvatten och området är det tänkta för Långfredagens pimpeltävling. Tyvärr är nog spiken slagen i kistan nu.
Sonens Gudfar är ankommen till Edsåsdalen för påskfirande med familjen och att dömma av rapportern jag fick från honom så är även Hensjö-pimpeln i stor fara. Det talades om bogvågor vid skoterfärd över sjön :-)

När vi ändå är inne på tävling så kom det en mycket rolig nyhet. Minnesstarka läsare kanske kommer ihåg att jag skrev tidigare om att det skulle ansökas om att få arrangera Flugfiske EM i jämtland och nu är det bekräftat att tävlingarna blir av. Sommaren 2014 så kommer hela europaeliten i flugfiske att embarkera länet.
Coolt.
Mer att läsa hittar ni här på ÖP


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 08.45
Temperatur: 2,1 grader
Vind: Västlig 9,6  m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 106 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: