Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Det blir vår i år, TIDIGT :-)

lördag 16 april 2011

Det blir vår i år, TIDIGT :-)

Gumman Tö har inte varit så här tidig och effektiv på många år vad jag kan komma ihåg :-)
Skönt är det i vilket fall. Det vita Lappmöglet, som en vän beskrev den vita varan i föraktfullt ordalag, som Skistar omsätter sina miljarder på rinner nu längs fjällsidorna i farligaste farten i sin mer blöta form. Älven stiger snabbt och tyvärr blev det som jag befarade inte den lucka på några dagar då den blir fiskbar innan vårfloden sätter in. Idag mäter älven upp 75 kubik att jämföra med 10,6 kubik samma datum ifjol. Blir maj inte speciellt regnrik men däremot bjuder på lite skön försommarvärme så kan vi ha en rekordtidig säsongsstart på sommarnivåer i älven :-) Me like.
Nu är det bara att vänta in gräspinnen som förhoppningsvis i skrivandes stund tar form under överseende av Herr Löfdal. Flugaskarna behöver fyllas men bindstädet blir nog fortsatt nerpackat så det blir till att förlita mig på flugbindande vänner och lätta på lädret.

Väsek meddelar nu att från ok med dagens datum så är skoterlederna stängda för säsongen med några få undantag väster ut och i högre terräng runt Ånn, Storlien och Kallfjällen. Det är mycket vatten i bäckar och åre samt myrar och fjällsjöarna börjar bli rejält blöta. Åresjön är nu snart helt landlös så påskfisket får förläggas på högre höjd.

Långfredagens pimpeltävling på Gevsjön har jag redan flaggat för att den ligger i fara men jag tror denna har ännu sämre förutsättningar att bli av.



En annan klassisk påsktävling som jag ger större chanser att bli av är Hensjönappet. Hensjön ligger högre, är mindre samt har mindre genomrinning än både Gevsjön och inte minst Kallsjön.
Påskafton i Dalen är likamed Pimpeltävling.

Längre söderut börjar det nu röra lite på sig i vikar och vassar, Rospiggen och delar av Hallsta-maffian har begått gäddpremiär, se mer här Gäddpremiär.
När ni ändå är inne och hälsar på hos Rospiggen så passa på att läsa hans andra inlägg från igår, skrämmande. Sjuk fiskindustri.

Nu är det åter till verkligheten som gäller, sommardäckbyte :-)


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 13.25
Temperatur: 6,9 grader
Vind: Västligt 3,6 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 75 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Stig Torniainen sa...

Me like it to, very much. Å du vet var jag finns ifall du behöver "lätta på lädret";-)