Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: I väntans tider!

söndag 24 april 2011

I väntans tider!

Det är påsk och solen skiner från en molnfri himmel. Termometern visar över 20 i solen på balkongen och ute snurrar cyklar och bara ben. Det är skönt, mycket skönt.
De sista hårdnackade isfiskarna är på de högt belägna vattnen där fortfarande isen bär. Har fått rapport från både Säljarkollegan som dragit fin röding på hemma vattnen samt Målarn som varit ut i helgen. Samtidigt så ramlade det obligatoriska MMS:et in i mobilen på Långfredagen från Flugbindarn och som så många gånger förr så sa det "1-0"  Första flugöringen var bergad, ni hittar bild på den här idag hade han åter varit ute och nu var även säsongens första harr bergad samt returnerad den finner ni här!

Min Trondheimske fiskebroder Bokbindarn gjode det som vi gjort tillsammans sista åren, begått säsongspremiären på Smöla. Han ringde igår och var smått lyrisk. Stilla vind, blå himmel 16 grader och vakande öring. Två dagars fiske och en natt i tält vad vad som stod till buds och resultatet blev c:a 10 landade på torrt, de flesta på stripande nattslända, Rena-flugan, men även några på dagsländeimitation. Ungefär lika många tappade varav ett par i rejäl storlek.
Alldeles nyss landade dessa bilder i mailboxen. Se och njut!




Rospiggen är i gång ordentligt. damen är i sjön och nakenhet sprider sig i skärgården, vårgäddorna är i fara när Roslagsmaffian firar påsk.
Fullständig rapport har ni här!

Troutlaw har även han varit ute och blött redskapen senaste tiden och även där så har det vankats gädda. Rapporter och hans blogg hittar ni här

Själv så passade jag på att förbereda lite gott till påskbordet i går.

Ett knippe vinterrödingar, grov salt (utan jod) och några timmar i detta skick som förberedelse


Röklådan laddad med Dammådalens spån och ner med vännerna i två lager.

Lätta lite på trycket och låt doften sprida sig i grannskapet

Voila klart. Dottern gillar detta med "rökta fiiisken" skarpt och tog på stående fot och satte i sig en av dessa till lunch.
Resten blir som förrätt till Annandags påskmiddagen imorgon.
 Ovanstående var min kontakt med fiske under den gågna påskhelgen. Det är stora saker på gång och inställelsetiden till hemmet är maximum 30 minuter. Körklar och körbar dygnet runt har gjort att påsken, förut två folköl, hållit sig i ett synnerligen nyktert skick.
"Avundsfriska" tankar och blickar har riktats till mina, i inlägget, omnämnda fiskevänner och förhoppning om att snart kunna göra dem sällskap men först har jag viktigare saker att ta hand om.
Det väntas tillökning i familjen, vilken dag som helst.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 7,8 grader
Vind: 0,5 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 211 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Patrik sa...

Var sak har sin tid Lunkan!
Inget är som väntans tid, för att inte tala om tiden efter.
Och det är inte bara ute vid strömmen som det pratas centimeter och vikten nämns i hg. :-)