Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Varierande väder

måndag 9 augusti 2010

Varierande väder

Det har varit lugnt på fiskefronten senaste dagarna. Kroppen börjar att få ro igen efter en intensiv semester och själen njuter av att ha familjen hemma igen.
Vädret har varit lite så där skönt som det brukar kunna vara i fjällen i augusti. Fuktiga darma dagar löses upp av ett och annat åskväder, häromdagen så komer det en rejäl knall och ett väldigt lokalt väder som dansade ner 60 mm regn på 30 minuter i Såå öster om Åre.
I Åreby så var det betydligt beskedligare däremot.
Älven sjunker bara sakta nu och ligger på för säsongen hyggliga 45 kubik. Vissa sträckor på Duvedsälven tappar fart när nivån går ner medan andra sträckor öppnars sig för fiske som man annars inte kommer åt på högre vattenstånd.
Det har varit klent på rapporter senaste dagarna då de flesta av mina fiskevänner flytt fältet.
Bokbindarn är åter i arbete efter 7 veckors fri fisketid i sommar. Troutlaw vänder blad på kontoret i Å-berga och Målarn passade på att fly dalen när semestern kom.
Rospiggen var i dalen förra veckan och hans rapport kan ni läsa här
Flugbindarn tittade upp på kontoret idag och räckte över ytterligare några Anabola Sedgar för nattfisket i Åreälven.

Nu är det bara två dagar kvar på auktionen på mina Simms Rivershed så än finns chansen att göra ett fynd. Kolla här!

Till sist så vill jag bara tipsa om Lars Lenth och Lars Nilsens nya projekt. Bloggen Lars og Lars. Ni finer den i blogglistan till höger eller klicka på länken här!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 16,2 grader
Vind: Ostlig 0,4 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: 45 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: