Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Plusgrader, våren i antågande

måndag 8 mars 2010

Plusgrader, våren i antågande

I dag daskade Gumman Tö till oss rejält med stora kvasten. 40 sekundmeter på Skuttoppen och stabila plusgrader nere i dalen.
Tyvärr så är detta inte speciellt ovanligt för vecka 10 i Jämtland. Våra barn har precis börjat sitt Sportlov och då kommer skitvädret. Som sagt är det inte första gången det händer att det kommer just nu.

Några andra som har observerat vårens försiktiga intåg är gänget på Väsek som håller våra skoterleder i skick. Om du går in på deras hemsida, länken finns ovan, så kan du ansluta dig och få deras automatiska nyhetsbrev med uppdaterad status för leder och isarna. Nedan har ni senaste nyhetsbrevet från dem.

Hej alla nya och gamla kunder och alla intressenter.

Nu ser vi fram emot att vintern går över till vårvinter med soliga och varma dagar. Nu är det normalt första veckan med dagsmeja i Västjämtland!

Alla sjöar i ledsystemet är nu markerade. Det tjocka och välisolerande snötäcket på sjöarna gör att det fortfarande finns risk för fastkörning i vattenblandad snö, men veckans kyla gör att vattnet börjat frysa till. VÄSEK varnar för osäker is bland annat på Storrensjön, Kallsjön och övriga reglerade sjöar.

Hela ledsystemet håller en god standard och är maskinpreparerade.
Några km sydost om Kösjön till Svarttjärn prepareras inte lederna av VÄSEK.
En tidigare medlem i VÄSEK har bildat ett eget betalledsområde och markägarna där har sagt upp avtal.

Nu önskar vi er alla välkomna till ett naturskönt och skotervänligt område, rikt på upplevelser med många serveringsställen i naturmiljö.

Vårvinter hälsningar VÄSEK
www.vasek.se / www.fiskeoskoter.se


Är ni sugna på fler fisketävlingar så körs Landbys Cup med 4 deltävlingar de två nästkommande helgerna och digert prisbord utlovas.
Förresten om någon av Er var med på någon av gågna helgens tävlingar, Dravsjön och Baksjön, får ni gärna sända in rapport till bloggen.
Samma gäller om någon av Er skall vara med på Landbys Cup referat önskas och gärna med bilder.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.10
Temperatur: -3,2 grader
Vind: Västlig 3,8 m/s
Molnlighet: Mulet och snöblandat regn
Vattenföring: 4,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: