Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Lite rapporter

fredag 13 februari 2009

Lite rapporter

Häromdagen var jag in på Fjällsport och de hade haft en spontan personaldag på på Rengens is. Resultatet, förutom hög trivsel, blev några hyggliga rödingar i bra storlek var.

Idag träffade jag på Skollärnarn på byn och döm av min förvåning när han ännu inte begått isfiskesäsongspremiär. Han skakade nästan av abstinens och senare såg jag honom tankades skotern nere på lokala bränslepumpen. Jag gissar att tidigt imorgon så rullar han över älven för att ta sig söder ut längs leden mot hägrande isar. Det är inte en helt vild gissning att tro att han komemr åter med fisk.

Till sist kom en rapport med medföljande bild från Tapetisören som med hund gjort fjället osäkert för de snövita riporna. Att dömma av mailet så var inte turen utan glädje.
Jag delger Er en saxning ur det nedan.
En annan dröm...
Som vart verklighet när man tog sig i kragen och smet ut lite mitt i veckan.
-20 på byn, bara några - på fjället...
Först ute.. Inte ett spår på hela fjället och så tyst av all nysnö så det nästan blir overkligt. Många snälla ripor, en grym skytt.
En riktig dagboksdag!!!


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.45
Temperatur: -2,7 grader
Vind: Västlig 4,7 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 11,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: