Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Konsulten "goes Landösjön"

lördag 19 januari 2008

Konsulten "goes Landösjön"

och i vanlig ordning tittar han förbi på jobbet med leendet över hela ansiktet. Tre matrödingar blev det för honom idag och rejäl mersmak. Enligt utsago så hade han stött ihop med några synnerligen gemytliga fiskare som gladeligen delade med sig av tips, trix och hot spots så fler turer kommer det att bli.
Landösjön ligger c:a 12 mil från Duved mot via Krokom mot Åkersjön och Valsjöbyn. Sjön bidrar även till den inte helt okända skogsälven Långan som är en flugfiskeåder av gott slag i Krokomskommun. Fint harrfiske, öringsfiske samt en stam av storvuxen strömlekande röding finns där. Landösjön är mest kännd för sina gigantiska rödingar som stammar ur gjorda utsättningar. I somras togs en röding på pimp el från båt på dryga 10 kilo. Om ni vill ha mer info så kolla in denna länk www.landosjon.se.

För en liten stund så får vi släppa fiskesnacket och meddela att det idag har snöat ordentligt och snön har varit av precis den typ vi behöv. Relativt tung och fuktig såm fäster bra. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig och gärna sjunker ytterligare någon grad så vi får lite mer fluss oxå.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.00
Temperatur: -0,1 grader
Vind: V 7,1 m/s
Molnlighet: Mulet och snö
Vattenföring: 14,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: