Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Rymningsproblematik på närmare håll

fredag 27 januari 2012

Rymningsproblematik på närmare håll

Som ni säkert läst här så har jag varit lite lritisk till odlingen av lax i Norge och de problemen som följer i dess spår med bland annat sjukdomar, lus och rymningar som hotar den vilda laxens hela existens.
Vi har även en odling av fisk i vårt land och då främst av regnbåde och röding. Här i länet så finns det ett flertal ställen som idag har kommersiell fiskodling och ett sådant är "fiskeeldoradot" Landösjön.
Tyvärr så har även de drabbats av rymningar och skador men då inte förosakat av storm som så ofta längs norges kust utan av en annan liten gynnare, uttern.
I dagens Länstidningen står att läsa om dessa skador och rymning av uppskattningsvis 30 000 fjällrödingar i storlek runt 7 hg. Mer att läsa om detta finns här.
Dessa rödingar kommer nog göra att det blir ytterligare intresse kring årets premiär på Landön som förhoppningsvis skall gå av stapeln lördag 4 februari.
Den har hittils fått skjutas upp 3 ggr pga dålig iskvalitet.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 16.15
Temperatur: -3,9  grader
Vind: 6,7 m/s
Molnlighet: Halvklart 
Vattenföring: 19,2  m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Joachim sa...

En ekologisk påfrestning le grande må man nog säga.