Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Landön skjuter på premiären, rapport från Rengen och tävlingar.

onsdag 11 januari 2012

Landön skjuter på premiären, rapport från Rengen och tävlingar.

Årets vinterväder fortsätter att ställa till problem för isfisket. Som jag rapporterade om tidigare så har premiären på Landösjön flyttats fram från nyårsdagen till 14 januari. Nu är det fortsatt dåliga isar och premiären flyttas fram ytterigare en vecka till den 21, om isläget tillåter. Häromdagen så observerades det 5 älgar ute på sjön varav 4 av dem gick igenom isen. Som tur var klarade sig alla upp på torra land igen så det verkade sluta lyckligt.
Jag har från flera olika håll fått liknande rapporter om isar och isläget så ska ni ut, kolla med de lokala som har koll och var försiktiga.

Far gjorde idag i snöyran en tur upp på Rengen och vädret var minst sagt omväxlande. Allt från snö och frisk vind via dimma till strålande sol. Några stekrödingar och ett knippe små öringar samt en orrhöna och älg var det som bjöds honom idag. Rödingarna fick följa med hem till middagen medan resten fick stanna kvar i sin rätta miljö.

I vår närmare bestämt i mitten på mars kommer svenska mästerskapet i pimpelfiske gå av stapeln här i länet. Det blir nere på Revsundsjön och hugade interessenter att deltaga finner mer info om det hela här.

På tal om tävlingar så kommer en ännu större gå av stapeln här i länet och det är flugfiske EM 2014. Ammerån blir tävlingsplats och nu är det så att Sverige ännu inte har ett landslag att mönstra upp och därför går nu Sportfiskarna ut med en uppmaning till skickliga flugfiskare som känner drivet att tävla att kontakta dem för att starta upp ett nytt landslag. Känner du att detta appelerar dig så har du länken för intresseanmälan här.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.20
Temperatur: -1,2  grader
Vind: Nordvästlig 0,6 m/s
Molnlighet:   Mulet och mer snö
Vattenföring: 24  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: