Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Rapporten från Rengen

lördag 7 januari 2012

Rapporten från Rengen

Det blev en kort eftermiddagstur igår. Jag satte borren i isen strax efter 13:00 och isen var mycket bra. Några decimeter torr kallsnö sedan fin is utan vatten eller slask. Totalt var det c:a 50 cm tjock med först två lager is/slush innan kärnan nåddes.
Vinden bet i lite och snön kom och gick över sjön. När det snöade som mest såg man inte långt framförsig och fingrarna fick mycket stryk då handskarna ideligen åkte av och på. De rödbukiga brydde sig värst inte om vädret ovan isen utan var bra i bettet. Ingen av de stora visade sig men de flesta var i "mindre stekpannemodell" så det vankas röding till söndagsmiddag här hemma :-)
In alles så krokades ett dussintal av varav dryga hälften följde med hem. Sjön är populerad av mängder i denna storlek och att plocka ut fisk är nog bara främjande för övriga i sjön. Det är stor konkurens om födan och det blir lätt 1000-brödraskap av rödingen på fjället.
Vid 15:00 packade jag ihop och vände hemåt innan det blev helt mörkt. Det rådde en viss osäkerhet om bränslet skulle räcka hela vägen ToR så om jag skulle behöva gå så gjorde jag det med lite ledljus kvar :-) Nu blev det aldrig aktuellt då det räckte med råge att ta mig hem. 

Det har i några dagar snurrat en mycket läcker film på FB och har ni inte sett den så ligger den nedan. Man kan säga att den ger ett annat perspektiv på isfiske :-)




Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 13.25
Temperatur: -7  grader
Vind: Sydostlig 5,5  m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 27  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: