Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Ørreten og døgnflua, The Brown Trout and the Mayfly

söndag 30 januari 2011

Ørreten og døgnflua, The Brown Trout and the Mayfly

I förra veckan fick jag äntligen tag på den vid ett av mina kundbesök i Nordnorge.
För övrigt en alldeles utmärkt butik skall tilläggas när det kommer till flugfiske, Parabolflua AS, hög kompetens och tunga varumärken.

Arnt Mollans film håller mycket hög klass och inte minst fotot både vad gällande närbilderna på sländor och undervattenssekvenserna på öring. Enligt försnacket om filmen så har det tagit 3 år att samla ihop materialet till den. Det skall dock göras klart att detta inte är en flugfiskefilm. Fiskesekvenserna är endast några få och "fiskaren" är i filmen, liksom kanske även i verkligheten, en stilla åskådare. Det är en naturfilm och inget annat så tänk på det när ni sätter er framför tv´n och har laddat in filmen i DVD´n. Men som sagt som naturfilm är den unik och mycket bra och väl värd att investera några surt ihoptjänade hundra-lappar.
Mitt råd är detta: Avsätt en timme när inget kan/får störa, slå upp ett glas av någon favoritdryck, puffa upp kudden och låt er drömma er bort mot sommaren en stund.
Vinterlivet känns mycket lättare att leva efteråt :-)

Här kommer en liten teaser.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.40
Temperatur: -1 grader
Vind: 7,9 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: Nordostlig 1,4 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: