Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Städningen fortsätter

måndag 4 oktober 2010

Städningen fortsätter

Nu går kvasten genom garderoder och förråd och nu har vi kommit till delar av sambon och sonens saker.
Det ligger lite mer på Tradera och ni finner det i kolumnen till höger.

På fiskefronten kom det in en rapport från Kabinjären som jagat havsöring i Dalälven med fint resultat. Förutom en liten och en stor, uppskattad vikt på runda 5 kg så landade han en silverblank nystigen och fin på 3,3 kg.
han är nu åter tillbaka i byn för lite jobb men kommer så snart chansen kommer vända söder över igen.

Jag vet inte hur många av er lyckades tajma in det fina norska programmet från Bolstadfjorden och Vossolaxen i förra veckan. Drömmen om laxen.
Där fick vi följa livet på en "laxgård" och deras tankar och funderignar om livet i allmänhet och laxens situation i synnerhet.
Vossolaxen var av en speciellt storväxt stam och är nu idag slagen i spillror där en av de stora bovarna är oppdrettsnäringen och de stora kassodlingarna av lax längre ut i fjorden. Idag jobbar det en grupp med att kunna återskapa den gamla Vossostammen igen som hålls vid liv i en genbank.
Under sommar 2008 fångades 49 st vildlaxar i laxfällan som brukas i forskningssyfte. Under storhetstiden i Vosso så fångades det antalet under en bra dag!
Jag vet inte om den kommer i någon mer repris eller finns på SVT-play men den är väl värd att se om ni får chansen.


Sporfiskarna bloggen ahr oxå fått en update, den hittar ni här
Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.35
Temperatur: 10,6 grader
Vind: Västlig 0,8 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 48 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: