Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Tjejer, de e konstiga killar det!

måndag 26 juli 2010

Tjejer, de e konstiga killar det!

Idag är det lugn och ro som gäller, slicka såren kanske det kallas. Nja ren och skär vila och återhämtning är på sin plats efter helgens strapatser väster ut.
Sätt i hop fyra gamla vänner i en stuga på 26 kvadrat med två hundar, fyra sorters whisky och ett par ringar Gustafskorv samt flugfiskeprylar i mängder så har ni min helg i ett nötskal.

På torsdagen så packades Troutmobilen i Leksand, jag hade mellanlandat hos sonens gudfar, för vidare färd mot Frösöflygplats där Billy Colorado skulle sätta ner sin trötta röv några timamr senare. Troutmobilen är en klassisk Spyker 900GL av årsmod. 1982 och totat befriad från allt vad AC heter. Mumma.
Med ett lätt vinande i öronen så stiger vi ur på Åre/Ösd flygplats c:a 5 timmar efter take off från Dalaidyllen.
Billy Colorado trängs in i baksätet mellan spötuber och cigarrlådor. Fullt blås mot Åre.
Fredagen inleds med att jag plockar upp Gudfader nr 2, dvs dotterns, och vi handlar in den skaffning som vi trenger för helgen i form av mat. Drycken den är redan fixad och består bland annat av Weissebier, Lådvin, vitbubbel samt norska nubbar och ovannämnda whiskysorter. Några timmar senare sladdar vi in vid stugan och snabbt packas allt ut och pilsen hamnar i kylen. Hopp i fiskekläderna och iväg till älven som visar sig vara på ett gtt humör. På plats så snubblar vi i hop med Flugbindarn som redan varit ut nån timme och persat på torrt och kvittrade som en lärka i högan skyn. Det är alltid lika skönt att se det totala avskalde lugnet som infinner sig efter att fått kroka av storfisk på torrfluga och han uppvisade alla tecken, lätt steg, låga axlar och höga mungipor.
Efter avslutat värv så återgick vi till stugan och middags bestyren. Innan vi åter gjorde en sakteliga tur ner på älven som denna gång visade sin lugnaste sida och endast sporadiska vak syntes till och ingen fisk krokades av. Vi gav upp när kalldimman rullade in och vände in mot stugans värme.

Efter några järn så var både humöret och tempen på topp och många var de ämnen som avhandlades när mörkret föll och månen steg men när röken skingrats och kanonsalvorna tystnat så hade vi bara funnit konsensus i ett och det var att..
Tjejer, de e konstiga killar det!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.00
Temperatur: 15,8 grader
Vind: Ostlig 3,8 m/s
Molnlighet: Halvklart - mulet
Vattenföring: 63 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Pernilla sa...

Å ändå kan ni inte leva utan oss!!!