Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Fler flugfiskebloggar poppar upp.

söndag 27 september 2009

Fler flugfiskebloggar poppar upp.

Den senaste i raden som jag fått vetskap om är Jensa Fuchs blogg "Öringryggar och sländspröt" Vi växer oss starkare och starkare vårt lilla flugfiskebloggar gäng. Mr Troutlaw, Flugbindarn, Rospiggen, undertecknad och nu Jensa :-)
Ni finner länkarna till dem alla i högerkolumnen på Årefiske.

Just nu känns det långt bort till fisket. Jobbar febrilt med att bli av med en förkylning som gjort att senaste veckan gått segt och tungt. Näsan har runnit konstant och huvudet varit tungt. Nu känns det dock som det är på väg att lossna och livsandarna börjar återkomma.

Snart öppnar åter Duvedsälven och Tångböle för fiske och höstfisket kan vara väldigt lönande om du tajmar in rätt, dag, rätt plats och rätt utrustning.
Tyvärr så går älven ganska hög för årstiden och min gissning är att bäst chans på fisk blir med sluk och inte fluga. Det är på vattenföringar som detta som Roger (Roger-rules) visar sin storhet. Det tar sig snabbt och lätt ner på djupen där fisken står och med förfrisk gång så lockar den till hugg.
För min egen del så får höstpremiären dröja ytterligare en vecka då jag på torsdag åker till Trondheim å jobbets vägnar och är tillbaka efterföljade tisdag.
Ute.no Vintersportmesse 2009 står på schemat.
Ni som ger er ut nästa helg får gärna inkomma med rapporter :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.50
Temperatur: 7,8 grader
Vind: Västlig 4,3 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: 107 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: