Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Trög-juli

fredag 29 juli 2011

Trög-juli

Husrenovering ör nu klart och likaså inflyttning. Sommarens semester, eller nja ledighet från ordinarie jobbet, tog slut idag och jag var åter på kontoret. Fisket har som ni märkt på samma sätt som bloggandet varit satt på undantag för att få klart allt kring husköp och flytt men nu har vi landat. Det är inte längre än 450 fågelvägsmeter vi flyttat inom Duveds bygränser så omställningen är inte så stor men skönt är det. Från 73 m2 lägenhet på andra våningen till 116 m2 villa i enplan.

Igår så fick jag dock äntligen till en tur tillsammans med öringvännerna Troutlaw och Bokbindarn, troligtvis sommarens enda vi alla tre fick till tillsammans. Båda herrarna styr kosan hemåt under helgen efter en månad av frihet i västra jämtland. Nästa sommar hoppas jag kunna slå dem följe fler gånger :-)

Fisket på turen var som inläggstiteln trögt. Några propellrar samt någon matfisk var allt vi lyckades skramla ihop tillsammas där mitt bidrag var klart minst. Slutet av juli och starten på augusti brukar ofta bjuda på trög och svårflörtad öring och i år är det inget undantag heller att dömma av övriga rapporter som inkommit. Nu är vi dock på väg in i nattsländetid och på Gevsjö, Lövsta och Brattlands nackar kan det bli veritabla kaoskläckningar med sländor från topp till tå. Mot slutet av augusti så är det strax dax för öringens lekbestyr så då kan det vara häftig nattfiske med tunga påslag.
Jag hoppas kunna komma ut lite mer då.

Här kommer nu några avtryck från gårdagen

Swimming Lännart. De finns fortfarande i massor så stora gnagare-imitationer på tafsen kan funka bra.

Tjing sa Hälge

Se så stramt dessa herrar visar upp vad-modet för säsongen 2012. Knäkort ska det vara i år och färgerna jordnära, snittet tajt men ändock en avslappnad känsla. Lightweight har fått en ny dimension.

Focus the Trutta. När Troutlaw visar gamnacke så lever öringen farligt.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 00,05
Temperatur: 17,1  grader
Vind: Västligt 2,8 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 63  m3/s
Skittfiske
Lunkan

3 kommentarer:

Henrik sa...

Jag tycker Terje borde säljas vidare till Dressmans modellstab, han är ju glödhet. Själv är jag helt passé...

Lunkan sa...

Om sisådär 80 år så kommer bilder som denna markera Åremodet anno titigt -10 tal när Magasin Åres sommarspecial kommer ut i sin 571 utgåva.

Henrik sa...

Aaah, naturligtvis!

Du syftar på bilden av Ingenjör C O Rahm i årets utgåva.

Hälsningar,

Fiskerifabrikör Henrik G Behrenstråhle