Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Snö, snö och ännu mera snö

söndag 27 januari 2008

Snö, snö och ännu mera snö


Förhoppningen igår var att med skoter bege mig till Gevsjön och där möta upp Konsulten med sällskap. Sagt och gjort så skottade jag och P fram skotern, ystade på isborr och fiskeryggsäck och puttrade glada i hågen ut ur byn upp på leden mot Greningen och vidare mot Gevsjön. Dock var det ju så att under natten hade det kommit närmare 30 cm snö och när vi gav oss iväg så "kräksnöade" det. För er som inte är bekanta med just det utrycket så är det helt enkelt en väldigt målande beskrivning av nederbörd i form av snö runt 0 grader och storlek som lappvantar. Snön är "fet" och fäster bra på det mesta. Normalt så går det med skoter på c:a 25 minuter till Gevsjön igår tog det 1,5 timme varvid vi ägnade oss åt att skotta ur skotern ur en driva i 25 minuter, som vi träffade lite fel på och vi skar fast. Väl på Gevsjön hittade vi tillslut våra vänner och efter borrnign av hål, kaffedrickande och fiskande i c:a 20 minuter gav vi upp. Båda var genomblöta av snö och svett efter att ha forslat upp två skotrar ur snön. Ytterligare en man behövde vår hjälp när vi var på väg ut mot fiskestället på sjön. Han hade satt fast sig med en Bearcat och dom maskinerna är inte lätta att rubba :-).
Hur fisket gick, ja 20 minuter utan hugg var resultatet. Turen hem gick fortare men det berodde mest på att vi undvek att sätta oss fast. Skotta fram skoter är inte roligare än att det räcker med en gång per dag.
Väl hemma så hade det snöat ytterligare 20 cm under den tiden vi varit borta så nu har äntligen "snösvängen" fått göra själv för lönen. Min p-plats är totalt översnöad och parkeringsförmågan hos mina grannar bristande så jag får helt enkelt inte plats med Cittran mellan deras bilar. Skoj.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.40
Temperatur: -2,9 grader
Vind: Nordvästlig 3,5 m/s
Molnlighet: Molnligt
Vattenföring: 14,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: