Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En rejäl rotblöta

onsdag 20 juni 2012

En rejäl rotblöta

Igår så hade vår herre kranarna öppna mest hela dagen och det regnade och strilade om vart annat. I morse så rev det ordentligt i Mångån som passerar 100 meter från huset och det märktes att vattnet sköt på. Gissningsvis så har även gärdagens regn gått hårt åt snön som ligger kvar på fjället och det blir fortsatt höga och kalla flöden. Det lät inte vänta på sig i älven heller den har stigit 40 kubik sedan igår.
Det har bitvis rapporterats in lite bra fiske. Bössmakarn med sällskap gjorde en läcker upptäckt häromdagen. Det landades en bättre öring som var knasterfull av baggar, säkerligen 40-50 st enligt honom själv.
Mums, nja!!

Bokbindarn gjorde första fjällturen under den gågna helgen och fick landa säsongens första på torrt. Målarn var förbi en sväng på en kopp igår och lämnade klena rapporter. Han hade gjort tur både till Stjördal och här hemma utan något större resultat. Däremot så rapporterade han att Revisorn kört lax i Stjördal men tyvärr så klev den av, det var enligt utsago en bättre fisk.

Själv har jag lite ledigt denna vecka från butiken och det vore väl själva om jag inte skulle kunna få till årets säsongspremiär snart :-)

Till sist vill jag bara visa upp Magasin Åre bidrag till flugfisket i sommar :-)

Magasinet finns nu att plockas upp runt om i dalen.



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 08.15
Temperatur: 8,9  grader
Vind: Nordvästlig 6,4 m/s Vindbyar 8,8 m/s
Molnlighet: Halvklart - Mulet
Vattenföring: 222  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: