Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Hundrade tusingen och Gäddorna har vaknat

tisdag 22 maj 2012

Hundrade tusingen och Gäddorna har vaknat

Idag närmare bestämt någon gång på förmiddagen slog räknar på blogggen om från femsiffrigt till sexsiffrigt och den hundratusenden besökaren hade sett dagens ljus. Nu är det långt och länge till nästa milstolpe när räknaren slår om från sex till sjusiffrigt. Eftersom de första 100 tog dryga 4 år så rör det väl sig om ytterligare 35-40 års bloggande innan dess. Fan vet om jag orkar hålla i det så länge :-)
Men vad är väl egentlgien det mer än en siffra, så länge det känns mer stimulerande än som en börda att blogga så kör jag vidare.

Idag så gjorde Målarn med kompanion Litens vassar osäkra och det visade sig att dagens sol och värme redan lockat in gäddor på grunt vatten. Ett knippe i hygglig storlek fick de två landa. Målarn fick första drillen på den vita Venusen som var "betalning för diverse rådgivning vid vår husrenovering innan inflyttning i fjol. Han lät nog ganska nöjd.
Värmen är varslad att fortsätta så fisket efter mördar-gurkorna lär inte bli sämre närmaste veckan :-)

Premiärgurkor, varav den vänstra togs på ett AEG 590. Som jag brukar säga ett av de bästa spön som Loop gjort :-)

Med värmen så har även smältningen på högzon kickat igång och nu går bäckarna från fjället fulla av smältvatten. Tyvärr så verkar det vara samma visa i år som i fjol vad gällande Vikbäcken, den rinner åter brun men skillnaden i år var att det var nog beräknat. Det ligger sedan igår en läns ute i sjön utanför utloppet för att fånga upp den värsta sedimenteringen. Tyvärr så tror jag itne att det räcker då det ännu finns mycket snö kvar och inte så mycket lermark kommit idagen. Hoppas bara att det inte blir någon allt för kraftigt regn innan snön försvunnit och det börjat få torka upp.
Som vanligt så all skit som landar på berget rinner ut i sjön med smält/regnvatten. Åresjön får ta väldigt mycket av den varan.

Nu så efter ett kort inlägg åter till jobbet. Slipar vidare på flugbeställningen :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23:35
Temperatur: 12,6  grader
Vind: sydlig 1,3 m/s Vindbyar 2,1 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 182  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: