Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Stingray - Stingrocka!

måndag 21 november 2011

Stingray - Stingrocka!

Enligt Wikipedia.
Den andra generationens Corvette presenterades 1962 som årsmodell 1963. Detta år förändrades karossen till en modernare strömlinjeformad design framtagen av Larry Shinoda. Den nya generationens Corvetter fick också namnet "Sting Ray"(stingrocka). Nu introducerades för första gången en kupémodell samt dolda strålkastare som manövrerades med en elmotor. Den lanserades med delad bakruta och har av eftervärlden benämnts Split Window. Detta designelement varade endast ett år och har därför kommit att bli en av de mest eftertraktade av alla andra generationens Corvetter. 327 cui(5.4L) smallblock motorn fanns i fyra varianter , basmotorn 250hk , 300hk , 340hk samt en Fuel Injection på 360hk

Enligt en fiskevän
Här kommer en bild som kanske platsar i "Wall of fame". Det är visserligen inte en fjällfisk, men ändå.... För första gången i mitt liv har jag fått muskelbristningar i biceps av fiske! Fisken är en stingrocka och vikten uppskattades av min fiskeguide till mellan 90 och 100 kg. Den var stor nog för att få min guide att slappna av resten av dagen(säsongen), men det är ingen rekordfisk.
Något senare fick jag en liten rocka på 45 kg. För en öringfiskare som mig var det en upplevelse att få en sådan fisk på kroken.
Det kändes ungefär som att knyta fast fisklinan i dragkroken på en medelstor lastbil och försöka hålla emot, med andra ord helt omöjligt, bara att spakbromsa så mycket man vågade samtidigt som guiden häller vatten på rullen för att kyla av bromsen.... 45 minuter tog det att landa den större. - En trött fisk, sa guiden, normalt ska det ta ett par timmar....
Platsen? -Gran Canaria, bästa djuphavsfisket på nära håll!
Vad ska man säga om detta, klart det är Wall of fame som gäller :-)
Grattis och hoppas bicepsen hinner läka ihop till längdskidsäsongen.
Även huggtabellen är nu äntligen gällande för november

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.15
Temperatur: 2 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: halvklart och dimma
Vattenföring: 52 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: