Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Örnerkrans bössmakeri är historia länge leve Åre bössmakeri

torsdag 16 december 2010

Örnerkrans bössmakeri är historia länge leve Åre bössmakeri

Min gamle gode vän Bössmakarn gör nu slag i saken och tar sin verkstad, pick och pack och flyttar från baksidan av Skutan och Fäviken in i verkligheten i Brattland.
Nytt förutom lokaliteten är att företaget byter namn och en partner kliver in i bilden.
Åre bössmakeri blir nya namnet men den Örnerkranska anden kommer hänga över det hela ändå tror jag.
Imorgon fredag och på lördag är det invigning av nya verkstaden och butiken och nu hittar ni dem i nya företagscentret i Brattland. Det ligger c:a 700 väster om västra infarten till Undersåker för er som inte är riktigt hemma i regionen. Det kommer finnas skyltning längsvägen så jag tror ni skall kunna hitta dit.
Det blir en helt nye verkstad, större butik och så står även en 60 meter skjuttunnel under konstruktion.

Under invigningsdagarna, 17-18 dec 10:00-17:00, kommer ni att få fina öppningserbjudanden samt bjudas på lite tilltugg, kunna beskåda vapenarbeten av högsta klass samt träffa Filip "Bössmakarn" Örnerkrans och hans nya kollega Stefan Zelei.
Klicka på namnen så kommer ni till presentationen av dessa herrar.

När det sedan är tillbaka i lite mer vanliga gängor blir öppettiderna måndag-fredag 14:00-17:00 eller efter ök. Telefontid är samma som ovanstående och når herrarna gör ni på 0647-40204 alt. info@ornerkrans.se.
I butiken kommer ni i fösta hand hitta ammunition, vapentillbehör och vapen samt kläder och lite annan kringutrustning för jaktliga aktiviteter.


Här är grunden som använts att skapa en studsare utöver det vanliga.

Jag vill/vågar inte tänka på hur många timmars arbete och hur många droppar svett som torkats ur Herr Bössmakares panna innan slutresultatet blev detta.
Med lite tid, kärlek och en bra rasp kan man skapa underverk.

Arbeten som detta finns att beskåda i helgen. Även om du inte är jägare eller vapenintresserad så kan jag rekomendera ett besök, det är värt att bara beskåda den otroligt höga hantverkskunskapen.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: - 6,9 grader
Vind: Nordvästlig 1,8 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt snöfall
Vattenföring: 10 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: