Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Förväntan och förhoppning

fredag 10 december 2010

Förväntan och förhoppning

En lågt stående skärgårdssol slår in genom de stora sydvända fönstren. Vi är påplats nere på Värmdö i P´s föräldrars hus. En vilohelg innan julstressen riktigt griper tag i kropp och själ. Ikväll blir det en runda på söder med det obligatoriska besöket på biffkrogen Longhorm. Ser fram mot en rejäl och blodig cotte och en sejdel sval Sam Adams.
Sonens Gudfar ringde precis och vi skall mötas upp hos en gemensam gammal god vän som äger och driver Le Bitsraud, Grisslinge värdshus. Ett ställe klart att rekommendera. Det blir nu att hasta iväg.

Morgondagen kommer förhoppnignsvis att gå i havsöringsfiskets tecken med en förväntad trevlig samvaro med fiskevännerna Troulaw och Rospiggen och hans vänner på Roslags-kusten. Ifjol var jag nere i november som då var förtidigt enligt dessa herrar. I år är vi en månad senare vilket nu kan vara för sent. Rospiggen är ute och rekar isläget inför morgondagen. I innerskärgården så ligger is längs bryggor och skär men förhoppnignen är att yttersidan av Väddö skall kunna erbjuda isfritt vatten.


Hur som helst så ska det bli mkt skönt att återse herrarna och ha en säsongsuppsummering och uppladdning inför nästa.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 12:40
Temperatur: -6  grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 11,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: