Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Liquidsole i grenen och nya dojjor.

måndag 5 juli 2010

Liquidsole i grenen och nya dojjor.

Paketet med fiskeprylar har nu anlänt. öppnats och prylarna har synats.
Guidewater vadarbyxorna lämnade Duved med vändande post och nu inväntar jag ett par Vision Rapidor istället.
Guidewatern var bra hela vägen ner till smalbenen men sen var det fel. Neosockan var anpassad för Herr Karl Anka, smal runt häl och tokbred och gravelguardsen slutade strax över kängkanten.
Förhoppningsvis en miss i planeringen från Patagonias sida för om det är den verkliga passformen så är de ute och cyklar.
Skorna däremot från ovannämnda tillverkare var något alldeles extra. Det var kärlek vid första test och i går så fick de även bekänna färg i vått tillstånd. Även där fortsätter de att imponera. Där har dom lyckats och "sticky rubber" sulan greppar på ett helt annat sätt än vad Simms/Vibrams motsvarande gör.

Gårdagens tur på älven föregicks av ett kaffebesök hos "Rospiggarna" nere vi Storån. Troutlaw som sin sommarvana trogen landat i byn gjorde mig och dottern sällskap. Herrarna från Hallsta hade varit några dagar nere vid Idsjöströmmen innan de landade i Ottsjö i lördags. Ett kärt återseende, en svartpannekaffe och lite uppdatering samt massor av kottkastande av dottern gjorde eftermiddagen till en riktig trevlig tillställning. På väg från ån så bestämdes det att Troutlaw och ajg skulle ge Duvedsälven ett försök. Den går fortsatt hög men börjar värmas upp så vi hoppades på lite aktivitet och visst fick vi lite darr i pinnarna. Några mindre stekpannefiskar synade våra flugor.

Imorgon bär det av mot Härjedalen för några dagars fiske på hett vatten. Ska bli riktigt kul. En invitation från Troutlaw som jag inte kunde tacka nej till.
De gamla vadarna har fått lite konstgjord andning och återupplivas då inte det hinnar fram några nya till turen och grenen har spacklats med liquidsole så jag kan hålla fillingarna torra :-)
Rapport kommer.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 18.30
Temperatur: 19,7 grader
Vind: Västlilg 5,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 145 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: