Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En dag vid älven

söndag 23 oktober 2011

En dag vid älven

Oktobervädret var strålande och tanken om inneaktiviteter slogs ur högen tämligen omgående morgondiset lättade. I torsdags kom jag igen efter första runda i ny jobbets regi och det var riktigt skönt att åter få sova i min egen säng.Efter frukostbestyr och packning av fikamatsäck så rullade familjen västerut mot kända öringslokaler i Duvedsälven. Flugbindarn aviserade tidigt i morse om jakt på Mr Trutta och förhoppning om att få återse honom fanns. Dock så visade det sig att han redan hunnit packa ihop när vi kom. Väl på plats och utvadad till kanten på Nokia-stövlarna stod far och vittjade av gropen. han hade redan fått kroka av någon mindre öring innan vi hunnit ut. Dottern var het och ville fiska så det var bara till att tackla ihop haspelspöt och vi enades om att starta upp med ett Roger-drag (Roger -rules), tyvärr så sattes det i botten redan på andra kastet och stannade kvar där. På med nytt beteslås och nu fick dottern fritt spelrum i dragasken. Upp åkte en Lotto-spinnare med ett par Sölvkroken-beten intrasslade i kroken.  När hon skulle bringa reda i det hela så bar det sig inte bättre än att en av krokarna gjorde ett allt för närgånget besök i hennes hand men efter några tröstande ord och borttorkning av tårarna så var vi åter i gång.
Far som vid detta laget hade riktigt fått upp ångan fick kroka av gång på gång men tyvärr så var öringen av den mindre storleken även omd et var 18 grams Toby som lockade dem till hugg.
Mina personliga preferernser vid denna årstid är att fiska långsmala drag så nära botten som man bara vågar med minsta möjliga fart, speciellt nu när älven går relativt hög. Det kan bli kostbart men det är ofta melodin.
Drillning i höstsolen
Dagen varvades mellan fika och fiske. Dottern var het och till nästa år så blir det ett första kastspö med inkapslad rulle och träning på gräsmattan innan vi ger oss ut. Hon är verkligen tänd på detta med fiske och "Det skall krökas i tid det som krokigt ska bli" :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21,25
Temperatur: 0,5 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 66 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: