Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: mars 2011

onsdag 30 mars 2011

På tur & reslutat från Glån

Söndag förmiddag kroppen behövde en genomkörare och Lina, Far och Mors labbe som vi vaktar denna vecka likaså, Dottern ville se något annat än bara downtown Duved så vi packade fika-ryggan, spännde på oss skidorna och häktade på pulka och sele. Dottern bäddades ner och vi gick iväg. Med den senaste veckans snöande så kunde vi stiga i skidorna direkt utanför dörren. Vi rundade macken och morsade på Målarn som stod och tankade för att bege sig ut med nya leksaken, en Summit 600, fint ska det vara :-).
Tanken var att se om leden mot Forsafäbodar från Hamrelia var åkbar. Tyvärr så var inte fallet det, igen. Jag tror detta är tredje gången jag försöker den leden i år och får inleda med att pulsa i 30-40 cm snö, ingen hit med pulka efter sig.
Så istället för leden så fortsatte vi motströms i elljusspåret och vidare in på 10/15 km slingan, det var pistat på morgonen men nu strax efter lunch så hade det fallit ytterligare snö och det var mjukt. Tempen låg runt nollan, snön var "fet" och bitvis så klabbade det igen i steget. Dottern hade vid det här laget sjunkigt ner och slagit igen sina mörkbruna på renfällen. Vi fortsatte in på 15 km vid nästa delning och här var det inte pistat utan bara ett gammalt skoterspår med spårdragare samt att det var en skidåkare som gjort turen innan oss. Nu var det pulsa mer än åka och en tröja åkte av.

När man kommer hit upp så öppnar skogen upp och snart så siktas Mångtjärn, strax innan vi nådde den så stötte vi på dagens enda spår av vilt, eller vad man nu kan kalla det. Jaktbart verkar det ha varit i allafall att dömma av hålen :-) Jag skulle gissa på en smäll av en klassisk Gyttorp röd US 5.
Kaffulus pannus gevalius Linné Jemtland 1732

Efter att passerat högsta punkten så vakande dottern till och det var dags för en välbehövlig kopp varmchoklad och en korv.

Tillbaka i de preparerade 10 km spåret så gick det lättare och at det mesta dels är utförsbacke gjorde inte saken sämre. En skön tur blev det.

Samtidigt som vi stretade runt i Duvedskogarna så utkämpades en batalj i Moskogen närmare bestämt pimpeltävlingen på Glån.
Fick en rapport från Järpen som talade om bra uppslutning fast vädret inte var på sitt bästa. Byig vind och snö trotsades av ett bra gäng entusiaster och fisk drogs det inte så många enligt rapporten men de som bet på var i bättre storlek. 33 cm var längsta fisken som premierades med en tusenlapp ( eller kanske två femhundringar) Totalvinnaren landade 600 gr.

Nästa tävling jag sett info om går av stapeln nere i Ocketrakten på Ockesjön och denna tävling har jag inte sett något om tidigare så jag har ingen info att ge. OM det är någon läsare som vet mer så lägg gärna en kommentar med det.

Är det mer tävlingar på gång i grannskapet så hör av Er med info så lägger jag in det här på bloggen.

Nyss så pep det till i mobilen och en rapport kom från Målarn som tagit med sig gumman, ett par grillade med bröd och Summiten på en kvällstur söderut. Några rödbukar och en fantastisk kväll blev resultatet.
Digging a hole

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.10
Temperatur: -5,9 grader
Vind: 0,7 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 24 mars 2011

Havsöring och hemligheter

Då jag i mitt yrke som resande säljare i Outdoor-branschen i vårt västra grannland ofta möter likasinnande, flera av butikerna jag besöker är nämligen förstklassiga flugfiske diton med, så kommer det med jämna mellanrum tips in via både ordermailen och per telefon. I förrgår kom ett sådant från Trondheim. En av mina kontakter pratade glatt om att havsöringen nu närmat sig fjordstränderna då en av hans fiskevänner varit ute i helgen som gick och krokat c:a 15 st i vikt från 4 hg till 1,3 kg.
I samband med det så kom jag oxå att tänka på en rapport jag fick för någon vecka sedan från Bokbindarn. Han berättade att en laxodlingskasse havererat vid Hitra och ett stort antal tusen lax, enligt uppgift c:a 175 000, i storlek plus/minus två kilo oxå var på väg mot fjorden. Mer finner ni att läsa här!
Sorgligt att tänka på vad denna mängd lax kan göra med de små stammar av vildlax som fortfarande går upp i Trondheimsfjords älvarna. Älvar som Orkla, Gaula, Nidelva, Stjördalselva och Verdalselva för att nämna de mest kända.
Jag har slutat köpa odlad norsk fjordlax, har du?


Jag tänkte avsluta med lite trevligare saker istället och det är lite tips kring hur en seriös flugfiskare skall uppträda för att inte uppfattas som en komplett tölp.
Länken landade i min mailbox idag från Flugfiskefotograf Fries. Läs, begrunda och agera.
Tipsen hittar ni här! How to act right!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.55
Temperatur: -5,7 grader
Vind: Västlilg 2,9 m/s (Är inte helt säker på att detta stämmer, Det stormar)
Molnlighet: Mulet och snö
Vattenföring: 8,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 23 mars 2011

Dagens gott och blandat

Några spridda tankar landar idagens inlägg, ingen riktigt röd tråd utan en veckas uppdämda blogfunderingar.

Vi startar med att nästa fisketävling i dalen är på dång och nästa i tur är den anrika tävlingen på Glån.
Någon närvaro där kommer det inte att bli av mig men om det är någon läsare som är på plats och vill lämna rapport så är det väldigt välkommet.
Jag lägger in det jag hör i resultatväg.

Nu börjar det låga vattnet och den kalla vintern visa sig även för vinterfisket. Isfisket på Sylsjön stänger från och med nu och fram till islossningen pga att nivån i Sylsjön som oxå är ett magasin är extremt låg och fisken är hopträngd på vissa platser i sjön och ett fiske där skulle påverka stammen för hårt.
Mer att läsa om det finner ni på ÖP´s hemsida, klicka här!


Jag vet inte om ni såg dokumentären på svt om Jim Svensson, småskalig yrkesfiskare i Blekinge "Den siste kustfiskaren" och om hans kamp för att få kunna fortsätta i sitt skrå mot Sportfiskare som sabbar och politiker som inte hajjar.
Jag tänker inte gå in något djupare på vad jag känner om det hela utan tänker tipsa om en blog som jag tycker slår huvudet på spiket när det gäller både detta och Sportfiskarnas debatt artikel i Aftonbladet som kom som motdrag på dokumentären.
Bloggen heter Åtankar och innehavaren Thomas Schönström gör två nyanserade och mycket klarsynta inlägg kring dels dokumentären och dels artikeln i Aftonbladet.
Ni finner inlägget om Den siste kustfiskaren här
inlägget om Sportfiskarnas debattartikel hittar ni här
Läs och tänkvärt.

Min åsikt är denna att i en balanserad havsmiljö så finns det plats både för det småskaliga yrkesfisket samt sportfiske och sportfisketurism. Frågan kring Östersjöns och laxens problem är större än detta och det är dags att lyfta frågan dit.
Vårt innanhav dör bit för bit och med det både fisk och fiskare.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.45
Temperatur: - 3,7 grader
Vind: Västlig 4,9 m/s
Molnlighet: Mulet och snöfall
Vattenföring: 7,4 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 16 mars 2011

Rapport om storfisk

Jag träffade Skollärnarn på den lokala ICA-inrättningen i byn häromdagen och direkt glider samtalet in på fiske. Eftersom han har det yrket han har så blir det ju lite extra ledigt med jämna mellanrum så kallade lov. Förra veckan så inföll ett sådant och mycket av tiden hade han tillbringat med huvudet ned i ett hål på en sjöis inte långt från Duved. När det kommer till isfiske så är det kikpimpel som gäller för Skollärarn.
Rapporten var minst sagt imponerande med landad röding på kilot plus, men det var inte allt. Därtill så hade det förlorats blänken, revar som gått av likt sytråd och det siktats ännu större fisk av både röd och guldbukade modeller.
Min haka föll djupt då alla andra rapporter som inkommit under samma tid sagt totalt motsatsen, trögt och några enstaka småfiskar.
Jag har tänkt många gånger att försöka få till en tur med honom men det har för det mesta runnit ut i sanden, förutom en julidag för några årsedan då jag fick ta rygg på honom till en hotspot i Duvedsälven.
Annars har det varit som redan nämnts lite klent med rapporter om bättre fiske.
Om ni har något att rapportera så sänd in ett mail.

Denna helgen blir det inte något fiske gjort för mig då jag och sonen imorgon sätter oss på flyget till den kungliga hufvudstaden för en skön "far&son-helg". Det blir konsert med Rise against, obligatoriska besöket på Longhorn med stora biffar och annat soft.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: - 0,7 grader
Vind: Sydostlig 3,6 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 6,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

söndag 13 mars 2011

Sven Nylander, Skidskytte herrstafett laget och jag!

Vad är den minsta gemensamma nämnaren här då?

Idag var det säsongens första pimpeltävlig i närområdet. Åre Fiskesamfällighetsförening bjöd in och efter lite pusslande med familjen så lösgjordes lite tid för delatagande. Dottern lämandes hos Mor samtidigt som Far plockades upp. P lämnades halvliggandes i soffan för att kurera en elak vårförkylning.
Väl på plats på isen i höjd med Draklanda i Åre så mötte vi upp med Målarn, Västgöten och ytterligare 61 vuxenklass fiskare och 10 ungdomsklassare. Inramingen var som sig bör med sol, bra temperatur, hamburgare från kolgrill samt Byvärden vid micken.
11:00 sköt Kallström startskottet och isarna perforerades av Rantanens och Mora svängar och det tog inte mer än 2 minuter innan första fisken var landad. Området som var avsatt för fiske vär jämndjupt från 10-12 meter ner mot 8 utan speciella djupkanter eller grund. Under första 45 minuterna så rapporterades det in fisk med jämna mellanrum men på våra blänken var det tomt. Efter att ha kryssat kors och tvärs genom tävlingsområdet utan att ha någon känning så avtog nappandet och det blev mys över det hela.
Västgöten med fokus och klassisk Öste-pipa. I bakgrunden på gick det tävlingar dock utan samma prestige och prisbord. Ungdoms SM alpint.

Dotterns Gudfar med son gled in på Lynxen och kom med glada tillrop och lyckönskningar innan burgarna hägrade. Själv så gick vi in på kaffe och kanelbulle. Fortsatt dött.
Jag slog följe med Gudfar och son ut till Lynxen när de skulle avvika hemåt och åter övergick i tävlingsfokus. Temat för dagen var Northug och full av tillförsikt så lät att de andra ligga i och kivas i toppen på klungan och slita sig trött medan jag lugnt bevakade läget. Än så länge höll det.
I hålet bredvid så satt självaste ordföranden i Åre FSFF och drog i spöt när det tog stopp och en fin rödbuk landade på isen. Kontrollant var snabbt på plats för avkrokning, märkning och invägning.
Kontrollant Kyrkvakmästarn plockar in ordförarns rödbuk.

Klockan närmade sig nu sista timmen av tävlingen och jag kände att det var dags att göra något åt resultatlistan. Ett nytt hål i det sydöstra hörnet på tävlingsområdet. Ner till botten och tolv varv upp. Västgöten och Far tog sig oxå ut och snart så hade både jag och Västgöten första känningen dock ingen fast fisk. Efter lite lirkande så flög Västgöten upp från stolsryggan och vevandet var igång, samtidigt så bet det till på min krok och vi dubbeldrillade 15 meter isär. Var vår första låg snart på isen, min något större.
Nu hände det grejer hos oss och strax hade Västgöten nummer två och nummer tre på isen. Far visade även han framfötterna och hivade upp en matröding och var således med i protokollet han med. Med c:a 30 minuter kvar så har det nu hett. Ledaren hade i detta läga dryga 600 gram och efter att det varit dött ett tag så gjorde jag ett nytt hål. Klev in närmare Västgöten och samma procedur, ner till botten och sedan 12 varvupp. Efter någon minut så slackade linan till, mothugg och fast fisk. Denna följde med upp och var i hygglig storlek. Jag uppskattade att mina två nu var värda runt 450 - 500 gram och Northug hade känning på täten. Vargen hade vaknat.
Med 10 minuter kvar så slog dock ledaren spiken i kistan med ett ryck på en 200 grammare och jag såg chansen på topplacering glida ur händerna. 5 minuter kvar och napp, fisken var med några meter upp men släppte och så var den dagen all. Kallström sköt avslutningssaluten och det var bara att veva upp och bege sig in mot det välfyllda prisbordet.
Västgöten och Byvärden samspråkar om prisbordets kvalitet.

Efter ivrigt räknade, vägande och summerande så var prisutdelningen snart i fullgång. Ungdomsklassen togs hem av en lokal Duvedskille med en vacker öring på 392 gram, tillika dagens största fisk, 4 av 10 fick fisk. Grattis.
I vuxenklassen så var det 23 av 64 startande som hade något att väga in och går vi bakifrån så var det på 24 gram det startade, dagens minsta var på 22 gram men hade sällskap så den fiskaren kom högre i resultatlistan. Efter När det var 15 kvar så hade ännu ingen av Far, Västgöten eller jag blivit frammanade att mottaga pris och för varje namn som inte var våra så bättre priserna på sig rejält.
Far var först ut av oss och vägde in på 11:e plats och belönades med ett par öringsgraverade ölglas. Vi var nu inne på topp 5 och ännu så var både jag och Västgöten kvar i matchen men då sprack det. En ABU Cardinal var betalningen Västgöten fick för 3 fiskar på sammanlagt knappa 300 gram och plats 5.
Innan allt var klart så var det 5000 kr utdelade i första pris och ytterligare finfina priser till övriga. Vinnaren landade på 824 gram och var särskilt nöjd men starten på tävlingsfiskesäsongen och funderade allvarligt på att inte starta i några fler utan behålla 100% första pris resten av säsongen :-)

På väg hem från sjön så mötte jag Fjällsporthandlarn som missat att det tävlats på Åresjön och i stället dragit till fjälls för fiske med sonen. Två öringar var det han rapporterade in men inte en ända rödbuk. Trögt summerade han det hela.

Jo visst så var det där med Skidskytteherrarna i stafett, Sven Nylander och mig.
Den där nesliga 4:de platsen.
Idag betalde den dock bra.
En T-shirt från SEKO, ett paraply från Swedbank och en djävligt shysst rygga från Vaude, 28L aeroflex system och regnskydd, kommer sitta som en smäck på sommaren helgdagsturer efter öring.
Jag är nöjd :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -2,4 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 6,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 11 mars 2011

Årets första fisketävling

Går av stapeln på söndag 13 mars på Åresjön.
Med start 11:00 och det blir både barn och vuxenklass.
Prisbordet skall enligt utsago vara bra och det brukar vara en trevlig tillställning.
Det är skyltat från Störtloppsbron ner till startområdet.
Jag har inte riktigt koll på var exakt det kommer vara men jag gissar att det kan vara i närhet av Draklanda.
Mer info om tävlingen når ni på
070-512 79 42
Arrangör är Åre Fiskesamfällighetsförening som hälsar alla välkomna.

Det blir ev. en tur dit för att se om jag kan försvara, eller ännu hellre förbättra, min bästa placering i tävlingen, en 2:a plats som kom för 10 år sedan.
Tala om att leva på gamla meriter :-)

Far gjorde en tur upp på Rengen igår igen men med magert resultat. 2 avkrokade små rödbukar som återfick friheten.
Skoterleden upp börjar nu bli "våraktig" kalla nätter och plus på dagarna i kombination med gasglada högkamsmattor gör att den bitvis mer liknade WC-puckeln i Åre än preppad led.
Väsek gör ett gott jobb men om vi som nyttjar leden inte hjälper till genom att vara lite mer aktsamma utan låter den vara en lekstuga så blir det njurbältes behov.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.35
Temperatur: -3 grader
Vind: Västlig 4,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 6,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 7 mars 2011

Isfiske, Canespöet & Unga sportfiskare - Jämtland

Igår så trotsades förkylning och morgonsömn för en tur på rödingjakt. Far var laddad och likaså Målarn när vi möttes upp här hemma 07:00. Far satt redan på skotern och jag var nästan klar när Målarn kom gående till fots. Mannen hade sålt i väg Renegaden och var nu "mellan två skotrar" som det kallas och skulle sitta på bönpallen bakom mig. Resultatet av det blev snökänningar innan vi satt första borrskäret i isen. Skumt ljus, ospårat och med lite extra last gjorde att jag lade oss på tvären två gånger. Ingen skada varesig på man eller maskin så allt var lugnt. Vi fiskade Rengen och kringliggande vatten men resultatet var ganska magert. Det var inte något riktigt drag på fisken utan de högg sporadiskt och försiktigt. Vi fick totalt kroka av runt 20 st tillsammans men de allra flesta var i gå tillbaka storlek. Målarn drog turens finaste rödbuk i elfte timmen på sista stället, en vacker 0,5 kg fisk. Medelvikten på resten låg långt under det.
Målarn låter hälsa att om det är någon som har en lämplig fiskemaskin till salu så hör av Er till mig så skicakr jag det vidare. Högt på listan ligger Aktiv, Ockelbo 5000 och Skidoo safari (gul) :-)

Nu har jag skickat iväg spedifikationerna på canespöt till Herr Löfdal och fått godkänt så snart sätter förhoppningsvis byggandet igång. Det blir et 7,6" långt två delat spö för lina #4. Taperingen blir Löfdals egna Legacy
och klingan sexkantig, hålbyggd, honungsgul i tonen med matchande lindningarna i rött/brunt och ett Bellinger rullfäste. Lite egna detaljönskemål har jag lagt till men dessa får ni se när spöt kommer till Duved. Nästa jobb blir nu att hitta en passande rulle till det hela då jag inte tycker det duger med någon av de moderna öringshjul som finns i hobbyrummet. En rulle i klassiskt stil med klar knarr och traditionell design. Något från Hardy ligger just nu närmast men inget är inhandlat ännu. Har satt Troutlaw på att sondera marknanden då detta område är något där hans kunskap vida överstiger min. Återstår att se vad han hittar.

Häromdagen damp det ner ett mail i boxen från Kjell Johansson i Östersund. Ett mail som jag blev väldigt glad att läsa och som jag nedan här återger till Er.

Hej Lunkan!

Vi är en relativt nybildad undomsfiskeklubb, Unga Sportfiskare Jämtland som är en lokalavdelning till Unga Sportfiskares förbund.
Vi är i dagsläget ca 70 medlemmar och har verksamhet i vår fina klubblokal till och börja med varje onsdag och försöker med att åka ut på fiske minst en gång i månaden.
Under vårvintern vårt första år, 2010, innan vi skaffade vår klubblokal, genomförde vi Projekt Klassdraget där vi hade fiskelektioner och var ut och fiskade med 44 klasser, ca 1000 elever.
Senare på sommaren genomförde vi vårt egna projekt Feriefiske där alla ungdomar upp till 16 år fick anmäla sig och följa med på fiske en gång i veckan under sommaren, ca 200 deltagare var det med där.
Projekt Feriefiske har vi genomfört tidigare men i annan regi, nu till sommaren blir det fjärde året.
På våran hemsida www.ungasportfiskare.se/jamtland går det att följa vår verksamhet och titta på vår "fotoportfolio".
Vi har även en facebookgrupp som heter Unga Sportfiskare Jämtland som vi också uppdaterar då och då.
På youtube har vår duktige ordförande gjort och lagt in lite bildspel och film om man söker på Klassdraget, feriefiske eller unga sportfiskare jämtland, det är samma kille som lagt upp allt.
Finns det någon möjlighet att ni skulle vilja lägga upp oss på eran blogg så att vi syns och även länka oss? Vi skulle bli oerhört tacksamma och glada om ni skulle vilja hjälpa oss.
Vi vill synas så mycket som möjligt för att så många barn och ungdomar som möjligt ska kunna hitta oss och kunna få möjlighet att ta del av vår verksamhet.
Skulle ni vilja veta mer om oss är det bara att ni hör av er, hör av er vilket som så vi vet om vi hamnar i eran blogg.

Tack på förhand

Sträckta snören
Kjelle Johansson för Unga Sportfiskare Jämtland

Detta är något som jag verkligen gillar och helhjärtat stöder. Så om du som läsare passar in i målgruppen, ta kontakt med Unga Sportfiskare i Jämtland och gå med vettja. Är du som läsare, liksom jag, kanske inte i målgruppen åldersmässigt så finns det säkert något vi kan ställa upp med.
Ta kontakt med Kjell & Company på Unga sportfskare och hör med dem :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.15
Temperatur: 2,4 grader
Vind: Nordvästlig 3,9 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 7,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 3 mars 2011

Limit your kill & Första vårdagen

Jonas Nordigårds på Edgeflyfishing har tillsammans med bland annat Nicolas Jändel, chefredaktör på Allt om Flugfiske har suttit och klurat lite kring detta med ett hållbart fiske. Catch & release är ett begrepp som idag får större och större genomslagskraft som en del i att förvalta fisket. Däremot så kanske inte alla kan riktigt identifiera sig fullt ut med "catch & release" men inte heller tillhör skaran av sk. "kaggfiskare" dvs allt fiske går ut på att fylla frysen inför stundande bistra tider.
Limit your kill är det som de kom fram till och kort beskrivet är det:
* Begränsar sitt uttag av matfisk och fiskar med fokus på ett långsiktigt hållbart sportfiske.
* Man tar inte upp fler matfiskar i ett ekosystem än att ett fiskbestånd kan anses minimalt påverkat av uttaget.
* Man väljer även i möjligaste mån vilka fiskar man tar upp. Riktigt stora och välvuxna individer av respektive art bär på en stark genetisk bas som man bör eftersträva att bevara samt att det är de fiskarna som ger flest yngel vid lek.

Jag tycker att detta är ett steg helt i rätt riktning då jag själv inte riktigt kan relatera till rent C&R-fiske samt å det grövsta tar avstånd från all form av "kagg-fiske". Sportfiske eller som danskarna kallar det "Lustfiske" (vilket är ett uttryck jag tycker passar bättre än Sportfiske :-) är något som jag brinner för men om jag skulle komma till ett läge där jag inte skulle få ta med en matfisk hem då och då så skulle jag nog sälja min fiskeutrustning och ägna mig åt frimärkssamling, drejjning eller någon annan stimulerande hobby.
Vi här uppe i västjämtland har den fantastiska möjligheten att få fiska i oreglerade vatten på stammar av självreproducerande vildfisk. Det är en möjlighet som är få förunnat och väl värd att vårda för att framtida generationer skall få den ynnesten.
Därför ställer jag mig bakom "Limit yout kill" och låter logon sitta med på min blogg.
Vill ni veta mer om det hela så klicka på loggan så kommer ni automatiskt till Edgeflyfishing och sidan där Jonas redogör om tankarna kring begreppet.

När det gäller Catch & release för och emot så har Kalle Grahn i senaste numret av just nämnda Allt om Flugfiske en artikel publicerad. Väl värd att läsa.

Enligt almanackan så skall våren börja 1 mars och avslutas 31 maj. Här uppe tvekade den en dag men igår slog våren till med full kraft. Strålande sol, takdropp och en försvarlig mängd plusgrader, det var liksom på tiden. Själv tillbringade jag dagen inomhus hemma med att kurera den senaste i raden av förkylningar men de med en bättre prioritering av livet var utomhus i rena hopp och lek aktiviteter. En av dem var Far som kickade igång Widetracken och snurrade leden söder ut och innan han landade på en sjö is. Föret var till det bättre både på led och på is. Nappviljan var god men storleken medioker på fisken. Av i runda slängar 20 st upp så blev det bara två kvar på isen och resten fick gå tillbaka. Annars har det varit stilla på fiskerapportfronten.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -0,1 grader
Vind: Västlig 4,5 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 7,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan