Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: juli 2008

torsdag 31 juli 2008

Förvirrat sinne och Benny Bäver


Igår kväll runt åtta så drog det ett rejält värmeåskväder över Duved. En kort och kraftig regnskur hade den i sitt följe och genast blev luften frächare och friskare. Efter en timme hade åskan dragit förbi och det lättade åter.
Jag hoppade i vadarna och åkte upp till älven vid Staabron för att se om vädret gjort någon större påverkan på fisken.
Efter att i vanlig ordning åkt sakta över Staabron för att kolla in ev. fiskeplats så vände jag på parkeringsfickan och där möttes jag av en otroligt vacker syn. En stor och kraftfull regnbåge visade sig i spåren efter åskan och regnet. Bilden gör den inte full rättvisa.

Fisket var även i kväll lite trögt. Jag startade som vanligt men fridriftad klinkhamer men inget resultat. Efter lite bytande och testande så återgick jag till gårdagens fiskemetod med hasande nattslända och ganska snart fick jag kroka av en 25 cm på Rackelhanens svärfar. Hade några hugg och fick senare kroka av ytterligare en i ungefär samma storlek.
Vid halvtolv flyttade jag mig ett stycke nedströms för att köra igenom en av mina favoritspots innan det blev för sent. Sofa Pillow satt på tafsen och jag körde vidare med hasteckniken. Ganska omgående gjorde en bättre fisk ett försök att ta flugan men av det blev det bara vakringar kvar. I nästa kast var den oxå upp och nöp efter flugan men jag lyckades inte kroka den.
Lämnade den för vila och fortsatte fiska mig sakta nedströms, bytte till en Wolly Bugger och tankarna snurrade runt i huvudet. Lite konkurs, lite nytt jobb, lite fan va illa jag kastar när det åter nyper i en bra fisk som jag bommar i mothugget. Låter den vila en stund och i sinnet snurrar tankarna runt runt. Fokusen är inte riktigt på fisket. Ett nytt kast och buggern sveper in över ståndplatsen, bang och nu känner jag den men den släpper. Va fan, in med tafsen och kollar flugan. Mycket riktigt mitt usla kastande hade givit resultat och jag hade hängt upp flugan så den gick baklänges, där av att öringen inte fastnade.
Någon mer känning hade jag inte på nån av fiskarna och vid halv ett så dog aktiviteten ut helt. Den enda som höll mig sällskap var Benny, Benny Bäver. Han snurrade runt framför mig på kortkast håll. Vi brukar ofta morsa på varandra och nu så verkar han inte bli lika irriterad på att jag stör honom i hans avverkninsplaner. Visst händer det än att han i irritation slår till emd svansen och drar men det är oftast när jag inte i förhand meddelat att jag är på väg. Nu så brukar jag skicka sms innan jag kommer så han vet vart och när jag dyker upp :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 9.40
Temperatur: 17.5 grader
Vind: Nordvästlig 4,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 44 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 30 juli 2008

Äntligen lite vettigt fiske



Efter att ha begagnat älven för kvällens tvagning så sändes ett SMS till Stenhuggarn med fråga om han var fiskesugen. Jovisst kom som snabb replik och en halvtimme senare så stod han i hallen i full fiskemundering. Vi fiskade mellandelarna av Duvedsälven, en sträck som jag tror att jag inte fiskade på hela förra sommaren. Väl på plats så möttes vi, till vår stora förvåning, av synen på fler fiskare på "vår" sträcka. Vid närmare koll visade det sig vara en fiskekompis och några vänner till honom. Kolla förresten in hans "spötub" på bilden :-) Nu snackar vi rejält, plats för både flugspö och haspelspö som inte behöver delas!?!. Ska kanske tillägga att den ligger på flaket till hans pickis för att få plats :-)

Det var lite vakande fisk igång och lite nattsländor surrade runt oss. Jag inledde med en ganska stor flytande nattsländepuppa med några hugg som resultat. Klinkhamer Olive, superpuppa och sjunkande nattsländepuppa testades oxå fast helt utan resultat. Jag bytte då taktik och satte på en Sofa Pillow stl 12 långskaft, en ganska stor stimulatorfluga. Det är den som är på bild i inlägget "Idag kom sommaren"Redan på första kastet så fick jag kroka av en 25 cm. Efter ytterligare en stund bet det på en bättre fisk. Den fick gå i håven och föllja med hem. På plats så tog jag ur den och öppnade upp masäcken som var ganska så tom. I botten låg lite mer eller mindre nedsmälta rester av nymfer. Och i matstrupen satt det en ganksa stor nattsländepuppa. Den var en hanfisk på c:a 43 cm och som vägde dryga 7 hg.

En nödraket på stranden och vi var igång igen. Ganska omgående fick jag kroka av kvällens 3:dje fisk som låg i storlek som den första och återbördades till strömmen. Ytaktiviteten avtog ju längre in i natten vi kom och vid nästa flugbyte så åkte Wolly Worm på. Ingen känning ens.
Platsbyte och lite mer lirande med streamer gav inte heller något resultat. Så vi packade ihop vid 01.15.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 01.40
Temperatur: 16,5 grader
Vind: SYdostlig 2,6 m/S
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 51 m3/s
Skittfiske
Lunkan

lördag 26 juli 2008

Kayak på Åresjön


Idag har det varit en fantastiskt fin sommardag. Jag och P tog en kayaktur på Åresjön. Den låg helt blank och Skutan speglade sig majestätiskt i den mörka vattenytan. Det stojjades och tjoades från sandstranden vid Holiday Club och på sjön puttrade bastutunnan runt. Kanoter och båtar passerade och passerades. Det var fler än vi som valt Åresjön som rekreationsplats för denna dag.
Vi slog solläger på Renfjällssidan och rullade ut solhandukar och slog upp varsin kaffe. Det gick ingen nöd på oss kan jag sammanfattade tillvaron med.
Efter några timmar på sjön så begav vi oss åter till Åre och landade tillslut på på Madonna Di Campiglios uteservering med varsin tre-kulors italiensk glass. Smakade smasken. Har ni inte testat deras glass så är det väl värt omvägen. Den kostar nån krona mer än GB men är väl värd varje öre extra.

Igår kväll så gjorde jag och P en tur till Blåsudden för att se om det fanns någon vakande öring i farten men det var ganska lugnt på den fronten. Det som rörde sig i ytan var av propeller-storlek. Längre ut, c:a dubbla kasthållet, så gick det några bättre fiskar och sporadiskt vakade men dessa nådde vi inte. Fiskeinspirationen var inte på topp hos varesig mig eller P men det var ändå skönt att komma ut och kasta av sig lite. Resultatet blev en avkrokad propeller för mig och några hugg för P.
Tur att vi hade lite anant at trösta oss med på kylning i strandkanten.
Vattentempen i älven ligger runt 16 grader, perfekt temp för en mörk från Pilgrimstad :-)


Tillsist vill jag passa på att tacka alla som hört av sig efter konkursbeskedet för företaget. Det värmer och gör allt lite lättare. Det är iof ingen större fara då jag varit tillräckligt länge i dalen för att hitta jobb så brödfödan täcks :-)
Som det känns nu så har jag sålt mitt sista flugspö, lagat de sista paret vadare och tipsat om flugor i dalen på ett tag. Nästa sommar ska jag ha riktig semester och det i juli, inte jobba röven av mig som det senaste 5 julimånaderna :-) Självvalt? Ja visst, men ändå tar det på kafterna. Att jobba med sin främsta hobby är farligt. Tillslut tappar den sin tjusning och dragningskraft och det blir bara en plåga. Som tur är så har jag inte kommit så långt ännu utan det känns inte som veken brunnit ut fast än ljuset nu är kort. Min förhoppning är att nu istället kunna föränga brinntiden med åtskilliga år.

Igår fick jag en otroligt läcker rapport från min gamla vän Flugkastarn i Tulleråsen. Han hade, hör och häpna, tidigare i sommar tagit en öring på 3,9 kilo på fluga med en tafsspets på 0,12 mm!!!
Han hade fiskat sik när det som han trodde var en sik i bättre storlek sugit i sig imitationen. Det krävdes en lugn drill och som tur var så fiskades det med ett mjukt spö. Vissa vet vad de pysslar med :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.00
Temperatur: 26,4 grader
Vind: Nordlig 2,0 m/s
Molnlighet: Klart med några ytterst små molntussar
Vattenföring: 61 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 25 juli 2008

Tråkiga nyheter

Mitt arbete finns inte längre. Åre Agentur AB som Sportkällaren ingår i och jag är anställd hos har försatts i konkurs i går.
Butiken stängdes med omedelbar verkan dvs i dag och ännu är inget klart om eller i så fall när som den kan tänkas öppna.
Allt är upp till konkursförvaltaren. Framtiden ter sig nu lite oviss men livet går vidare.

För bloggen innebär det inget annat än att det blir lite mindre rapportunderlag att skiva om. Så jag hoppas ni som läser och fiskar kan maila in några rader då och då med rapporter och gärna oxå med bilder.
Förutom det så kanske jag kan få lite mer tid för fiske nu närmaste tiden innan allt är klart vad som händer med jobbframtiden.

Förutom ovanstående lite tråkiga nyheter så skiner solen och värmen har brett ut sig som en ryamatta över Årefjällen, ja nästan hela Sverige att dömma av vädernyheterna.
Iof så är det inget konstigt att vädret är bra nu då 15:de Fäviken Game Fair går av stapeln. Det brukar vara bra väder under Game fair. Jag tror att under alla 15 år så har det varit ett år med dåligt väder, 2-3 år med halvdant väder och resten med bra eller tokbra väder.
Själv så siktar jag på att komma ut dit på söndag förmiddag en sväng och se om vi kan göra några fynd :-)

Ikväll blir det en lugn kväll utan fiske men det blir kanske någon tur i morgon.
Rapport kommer.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 17.50
Temperatur: 26,7 grader
Vind: Nordvästlig 2,7 m/s
Molnlighet: Tokklart
Vattenföring: 64 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Idag kom sommaren


Efter en tripp till Östersund så gjordes det en kvällstur med Västgöten på Duvedsälven. Vid 12 tiden i dag så sprack det kompakta molntäcke upp som vi haft hängade över oss i veckor och direkt så nådde temperaturen nya höjder.
Kvällen var ljum och skön när vi begav oss ut och på plats vid älven så vakade det fint på selets spegelblanka yta.
Fisken var dock svår trugad och innan vi gav upp så hade jag fått kroka av 4-5 st propellrar. Västgöten svor illa ett par gånger. Först för att tafsen snodde och strulade och senare för han tappade fisk. Två fina öringar lurade honom precis när håven skulle fram.

Revisorn fiskade nån kilometer nedströms oss och hade fått en fin öring på 7-8 hg på torrt. Han lät nöjd när jag pratade med honom och han var på väg hem. Vi höll ut till c:a 01.00 innan vi gav upp.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 02.20
Temperatur: 12,1 grader
Vind: Nordvästlig 0,0 m/s (hur nu det går till)
Molnlighet: Tokklart och månsken
Vattenföring: 67 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 23 juli 2008

Inkomna rapporter

Nu är det storsnurr på fiskare i byn och i butiken och det är offantligt roligt att se samma fiskare komma åter år från år. Denna vecka är ett par killar uppe i Gevsjön som har handlat av mig sedan första sommaren jag jobbade på Raskens i Duved och under de år, det är min 5:de sommar som jag säljer fiskeprylar i Åredalen, så har det passerat många sköna lirare i de butiker jag jobbat. Teorier har bytts, fiskafängen ventlierats och bilder beskådats med lystna, och i bland avundsjuka, blickar. Flera har jag även mött vid älven under fisketurer och andra har gemenskapen växt till stark vänskap.
Det enda felet, och det är iof inte så lite, är att det blir för många timmar i butiken och för lite vid älven. Många är de erbjudanden om fiskesällskap som kommit och jag behövt tacka nej till då jobbet inte tillåtit att jag följt med.
Det är lika surt varje gång som jag behöver tacka nej. Men rätt vad det är så faller alla bitarna på plats som i våras när jag och Stenhuggarn var över till Nidelva och fiskade med Bokbindarn. En otroligt skön tur i början på maj som kommer göras om fler gånger. Bokbindarn är på plats i byn och jag hoppas få tid att återgällda tun med lite guidning av mina hemmavatten. Jag vet inte om det egentligen behövs då jag tror att han har mer koll på vattnen runt omkring än vad jag har :-)
Han har varit lite skuffen då vädret i dalen inte varit på topp och fisket hållit sig på ungefär samma nivå, lågtryck. Många vatten har han hunnit besöka men inte så många fiskar krokade. Både han och jag längtar efter värmen som varslas inför morgondagen.

Från Ullsjön fick jag rapport idag om några 5 hg öringar krokade på fluga i blåsten igår samt en missad större öring som tog fluga och tafs och gick.
Rospiggen lämnade rapport från Storån och sin nattliga tur med flera fina harrar varav 4 på 50 cm +.
Slaktarn i Järpen ringde i går när jag just kommit upp ur vattnet vid Prästfallet efter den ofrivilliga djupvadningsturen och skrockade glatt vid min snöpliga historia. Han och gumman hade fiskat uppströms Hållandsbron och hon hade krokat av en fin harr på 6 hg.
Storöring tagen i Storån på spinn (Loftys Cobra/Tasmanian) från förra veckan rapporterades in.
Flugbindarn fiskade Duvedsälven igår och skickade i dag en bild via MMS. Det var en bild på nästa generations spösvingade flugbindare. Nya GT4:an fick kröka rygg igår vid flera tillfällen med en 5 hg på topp allt på egenbunden ST Zonker.
Revisorns kompis var oxå inne i butiken och avlade fullrapport från nattens Lövstabesök och de hade fått kroka av ytterligare några fiskar i ok matstorlek. Han var även ute och testade mitt "till salu spö" Greyflexen så vi får se om det blir affär.

Nej nu börjar jag se botten på mitt glas med Calvados så det är refrängen som gäller.
Tillsist vill jag bara passa på att be er kolla in Wall of Fame jag har fått in en bunt vackra öringar från Mr Troutlaw. Se på bilderna och säg vart det i världen finns vackrare öringar än här i Indalsälven i Västra Jämtland :-)
Jag ställer mig starkt tvilande till att det någonstans på vårt klot finns en vackrare brunöring!?!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.40
Temperatur: 12,9 grader
Vind: Västlig 1,1 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: 71 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Prästfallet

Besöktes idag, med mig i släptåg hade jag Västgöten. Stenhuggarn var tillfrågad men allegireaktioner gjorde att han tyvärr fick tacka nej. Han hade däremot fiskat under eftermiddagen i Duvedsälven med några propellrar som resultat i den hårda vinden. Den verkar komma avta mot morgondagen och då kommer även temperaturen gå uppåt för att bli ännu bättre på torsdag. Det bådar gott för en fin fiskehelg eller Fäviken helg för er som hellre Game fairar än fiskar.

Vi var på plats nedan Prästfallet vid 21,30 och det vakade friskt av småharr och det tog inte lång stund innan vi fått kroka av några stycken. De tog på Klinkhamer, Superpuppa, Red Tag och harörenymf uta urskiljning. Ingen större visade dock intresse för våra flugor. Eftersom det var första turen för mig i år och första överhuvudtaget för Västgöten så skulle jag gå först och visa var det var vadvänligt. Efter en liten missbedömning av vattennivå så dansade jag på med vatten sipprandes in i vadarna uppifrån. :-) Det blev ganska tydligt vart man inte skulle vada och lektionen gick inte att missförstås :-)

Efter att vi krokat av småharr i tvåtimmar tog vi en kaffe och surrade en stund medan mörkret sänkte sig. Vi bytte strategi och satte på varsin streamer. På första kastet för Västgöten så nöp det på en fin öring på knappa 35 cm och den nyinköpta håven fick invigas. Strax därefter så hade han ytterligare ett bra hug men fisken ville denna gång inte krokas. Själv så hade jag inget mer en ett nafs i flugan innan vi nöjda packade ihop strax efter 01.00.

På väg hem så fick jag rapport från Revisorn som hade fiskat Duvedsälven med några kompisar men nu gjort en rokad till Lövstanacken där det hade fått kroka av några matöringar på torrfluga. Utförligare rapport utlovades till morgondagen.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 01.50
Temperatur: 11 grader
Vind: Västlig 3,0 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt duggregn
Vattenföring: 76 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 21 juli 2008

Dom är åter!

Både öringen och småsvedan. Gjorde en tur i går med start runt 22.00 i Duvedsälven och väl på plats så blev jag snart varse om att både öringen och småsvedan åter var på plats efter en tids bortavaro pga låga temperaturer och allmänt surväder.
Jag hittade ganska omgående en vakande fisk som valde att bita min imitation på första kastet. Det var en propeller som omgående returnerades. Nåästan direkt hittade jag ytterligare en fisk inom kasthåll som vakade regelbundet och på andra överflytet så gick den upp och tog flugan. Det var en hanfisk på dryga 6 hg och den fick följa med upp på land. Jag öppnade upp magen och där fanns bara småsnäckor och en gul nymf. Det var allt.
Det svärmade av både dagsländor och nattsländor för att inte tala om mygg och SMÅSVEDA. Kolla in bilden på min armbåge så förstår ni vad jag menar :-)

Snart slöt Revisorn med fiskekompis upp vid älven och vi fortsatte att fiska av sträckan med ytterligare några propellrar som resultat. Efter kaffe med surr och test av Revisorns Loop Greyline #4, mycket trevligt spö :-). Så delade vi på oss. Jag åkte uppströms och Revisorn med kompis åkte nedströms. Nedströms om oss så fiskade Bäsna med Bartender kompis så det ekade över selet. jag som trodde att fiske var en tyst sport :-) Det utbyttes teorier friskt men jag hörde aldrig någon landad fisk.

Vid golfbanan var det lugnt och jag gav det inte mer än 20 minuter och en propeller innan jag åter flyttade mig nedströms. Klockan var c:a 01.00 och nu hade det mesta av flygfän försvunnit från vattnet. Fisken vakade bara enstaka gånger och jag valde att byta över till streamer. Inledde med Muddler Minnow och ganska snart så krokade jag på en fisk som direkt gick mot botten och tog nästan hela lina av spolen. Efter lite brottande så fick jag upp den till ytan och då visade det sig vara en 5 hg´s fsk som jag krokat i bröstfenan, där av den extra styrkan. Wolly Worm och ST Zonker gav oxå var sin fisk i 7 hg klassen och alla fick gå tillbaka. Har inte en större stekpanna än att det rymmer en fisk :-)
Det verkar som senaste dagarnas bättre väder haft en positiv inverkan på öringen som nu är betydligt mer aktiv. Ska bli intressant att höra vad för rapporter som kommer in i butiken idag. Revisorn avlänade rapport om vakande fisk direkt vid nya platsen men det avtog ganska snart där med. Några propellrar ytterligare fick de kroka av.
Jag packade ihop och var åter hemma vid 02.45.

Wall of Fame har det kommit in en grann öring tagen på Toby-drag i Gevsjöströmmen. Våg saknades men måttband fanns till hands och den mätte fina 56 cm. Utifrån bilden så gissar jag på goda 1,5 kg, kanske lite där över. Grattis till en vacker fisk.
Har ni fina fiskebilder och vill dela med er av dem så maila in dem till mig.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.05
Temperatur: 17,6 grader
Vind: Västlig 3,7 m7s
Molnlighet: Klart - Halvklart
Vattenföring: 78 m3/s
Skittfiske
Lunkan

söndag 20 juli 2008

Säsongens första


Igår så fick P känna på säsongens första hugg på fluga och lite senare så fick hon även landa en propeller. Det var allt som gårdagen gav då jag själv gick bom. Det var konstigt då det kläckte nattsländor och svärmade dagsländor över vattenytan. Men fisken ville inte visa sig i ytan. På väg hem så stötte vi ihop med Stenhuggarn och Revisorn som fiskat några kilometer nedströms oss och upplevt samma fenomen. Mycket flygfän och lite aktivitet i ytan och bara nån propeller avkrokad.

Nu är vi på ge och ta ny tag så rapport kommer i morgon.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.45
Temperatur: 16,1 grader
Vind: Ostlig 2,9 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 80 m3/s
Skittfiske
Lunkan

lördag 19 juli 2008

Samlade rapporter

Igår blev det inget fiske men däremot avnöjts spöfångad öring till middag med goda vänner på besök. Det är inte helt fel det heller :-) Vi, jag och P, siktar på en tur till älven i kväll efter jobbet. P har ännu inte varit med ut i år så det blir premiär för henne. Det ska bli otroligt kul att se om takterna sitter i från ifjol :-) Hon hade en snabbt utveckling som kastare och fiskare och jag tror det kan hålla i sig.

Senaste dagarna har det åter varit lite positivare signaler från älven och idag så har vi varmare väder över oss så jag tror vi kan få riktigt kul några dagar framöver.
I morse hade jag ett SMS i mobilen från en lycklig Bössmakare Han lät meddela att i Hemligforsen!?! så hade han gått i stor öring. En fin bit på 1,9 kg tog hans svarta Rackelhane och drog med sig lina och en rejäl bit inpå backingen innan an fick kontorll över fisken. Blder väntas. Kanske något för Wall of Fame Rapporter sa också att en öring på 2 kg krokats på nere i Undersåker, vid bron. Jag har inte mer info än så just nu.
Nattjobbarn i Duved var förbi och såg lite sliten ut efter några dagars hårdfiske med hårdrockande vänner, gissar att en och annan pilsner slunkigt ner oxå. Fd. Grannen Dahlberg klippte till med en öring på 8,5 hg på Roger-draget samma kväll som han var hemma från semestern.

Många kommer in i butiken och frågar efter vad som går och här kommer en kort resumé vad vilka flugor/drag som är heta just nu:
På flugsidan så är det nattslädetider nu. Bästa fisketiderna är under kväll och natt. Då både kläcker och lägger nattsländorna ägg. Fiske flugor i eller på ytan. Heta mönster är:
Rackelhanen, Superpuppa, Europa12, Klinkhamer och mina egna favoriter GH Sedge, Elk Hair Caddis och Sofa Pillow
De sistnämnda kan med fördel fiskas skatande på ytan. Dvs att ni fettar in dem så de flyter bra och fiskar dem med korta drag så de hasar fram. Det imiterar äggläggande sländor.
Går det inte att locka upp fisk på det sättet eller de inte vakar så prova klassiskt våtflugefiske eller häng på en streamer. Bra mönster här är:
Våtflugor March Brown, Red Tag, Butcher
Streamers Muddler Minnow, Wooly Bugger, ST Epoxy, ST Zonker
Vid nattfisket så gäller mörka flugor, svart eller brunt.

Vad gällande drag så om vi tittar på färger så gäller följande:
Dagtid ljusa färger, Silver, guld och koppar. I älven så föredrar jag guld, koppar & röda toner. På fjället så är silver och blått bra. Nattetid så byt till mörkare/dovare färger. Svart, mörkkoppar mm. Ju mörkare ute desto mörkare beten gäller både drag, spinnare och fluga.
När det gäller spinnare och strömmande vatten så funkar Panther Martin, ABU Droppen och Mepps bra För fiske i tjärn och sjö så är Wibrax och Mepps klassiker. Vid srömfiske med spinnare så kasta gärna uppströms och låt spinnaren sjunka innan den vevas in och vev så sakta det bara går.
När det gäller skeddrag så är långsmala drag kanon i strömmande vatten, de skär vattnet bra och kommer lätt ner till fisken.
Bra typer är Sölvkrokens Samamander, Morild, och Roger-draget. Loftys Cobra/Tasmanian devil funkar överallt och är ett måste drag i asken här i västjämtland. Ett annat drag som är en riktig läckerhet både att se och för öringen är Sölvkrokens Dragonfly Det är en blandning mellan wobbler och drag som imiterar stora trollsländenymfer. Det var flera bättre öringar som mötte sin baneman i det draget.

Idag har vi fått in lite varmare och torra luft och solen skiner försiktigt över dalen och det ligger förhoppningar i luften bland kunderna som varit inne i butiken. Ut och njut!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 12.25
Temperatur: 15,4 grader
Vind: Ostlig 3,9 m/S
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 75 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 18 juli 2008

Med köksmästarn på älven

Väl hemma från jobbet så pep det till i mobilen. Blir det något fiske i kväll? Köksmästarn var laddad och så även jag. Efter avslutad middag och lite skönt eftermiddags prat med gumman så bar det i väg. Duvedsälven stod på agendan och det kändes som att något var på gång. Det var första kvällen på länge som det inte blåste och var hygglig temperatur.
Förhoppningarna skruvades upp ytterligare när vi kom fra till vår tänkta fiskeplats och vi såg att vi var ensamma. Sporadiska vak visade att det fanns fisk på plats. På plats var även småsvedan, jag börjar bli bra less på dem vid det här laget :-(
Klinkhamer Olive på ny tafs och nu skulle dom tas. Redan efter några minuters fiske så landades första fisken. Dryga minimimåttet som fick gå tillbaka. Därefter var det trögt. Ytterlgiare en liten propeller fick krokas av innan vi tog en välsmakande kaffe. Det började vaka lite mer och vi gruperade om. Tyvärr utan resulat. Det var trögt.
Skollärarn mötte upp, han fiska längre uppströms, och meddelade att han också bara fått propellrar men att gårdagsnatten varit något alldeles extra. 30 örinar hade krokats av varav 8-9 st låg mellan halv och trekvartskilot i vikt. Allt taget på nattsländepuppa, grön.
Köksmästarn och jag gjorde en omflyttning och förflyttade oss någon kilometer nedströms. Vi fiskade igenom en "säker" sträcka och fick kroka av varsin propeller till.
Den större fisken står ännu så länge och trycker djupt men det bär mig stort emot att falla till föga för sjunklina och streamer.

Fd. Grannen Dahlberg MMS-ade in rapport och bild på två öringar tagna på 18 grams Roger-drag nedan Tegeforsen 0,85 kg och 1,1 kg. Det konstiga var att det såg väldigt misstänkt ut att vara samma fisk på båda bilderna :-) Får forska vidare i det imorgon.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 00.45
Temperatur: 7,8 grader
Vind: Väst 0,8 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 76 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 16 juli 2008

Morgonfiske, Roger & uppdateringar på bloggen

I sin iver att fortsätta utvecklingen som flugfiskare så propsade Västgöten på att vi skulle morgonfiska innan vi öppnade butiken idag. Jag som själv känner mig lite svältfödd på fisket hittils i sommar var inte sen att hänga på. Klockan 05.00 satt jag utanför huset i full fiskemundering med kaffetermos och mackor laddade. Klockan 05.01 svängde han in och vi var iväg. Första stopp blev Blåsudden som var magiskt vacker i soluppgång tyvärr så tog solen med sig en besvärande uppströms vind och vi gjorde ganska snart en rockad. Vi bytte sida på älven och begav oss längre uppströms där vi fann lä.
Vi gav fisket tid fram till 08.30 innan vi skyndade tillbaka för att hinna öppna butiken. Dock utan så mycket som en propeller avkrokad. Några stötar i flugan var allt morgonen mäktade med i fiskkontakt.

Igår ramlade det in en leverans från Bios i butiken och idag kom den efterlängtade Sölvkroken leveransen. Nu är spjuten med drag uppfyllda och Roger pryder åter sin plats på dragväggen. Det var serledes utplockat på dessa dyrgripar senaste dagarna :-) Med det vill jag passa på att hälsa till Fd. Grannen Dahlberg att 18 grammarna finns nu så du kan komma hem :-)

På rapportfronten har det varit blandade bud, ömsom vin ömsom vatten. Ett par av mina trognaste kunder som tillbringat snart 2 veckor i dalen hade storöringkontakt i Duvedsälven. Tyvärr vann öringen denna gång med hjälp av en sten. Sprängd tafs.
Skepparn var förbi och inhandlade ny utter och lämnade en fin rapport från Ånnsjön. Ett rejält knippe öringar mellan halv och helkilot var dagens resultat i blåsten. Flera tagna på Muddler släpad i ytan.
Flugbindarn lämnade rapport att nya spöt fungerade strålande och under första turen hade det fått kröka rygg på två halvkilos harrar och en sjuhektos öring.
Flera andra lämnade inte alls lika muntra rapporter utan det var allt från fisklöst till småpropellrar, vilket i och för sig inte är så långt :-)
Som det verkar så är det fiske mot djupen som gäller och för flugfiskaren sjunktafs (alt, sjunklina) och streamer. För spinnfiskaren funkar då drag som Jensen Seatrout, Möresilda, Salamader, Roger och inte minst Loftys Cobra/Tasmainian Devil kanon. Ju närmare botten det fiskas desto bättre.

Nu har jag suttit och knåpat lite med boggen och gjort lite uppdateringar. Det gamla bildspelet är nu utbytt mot Årefiskes Wall of Fame hit kan ni skicka in bilder på stora och små fiskar. Skicka med info om art, storlek, fångstmetod, fångstplats och gärna med en historia kring fångsten så laddar jag sedan upp bilderna.
Vill ni inte synas med bild så klicka in på Läsarnas fiskerapport och skriv in hur fisket varit här i Åretrakterna.
Jag har även lite prylar till salu som jag lagt upp till vänster. Det är några spön samt en spöbyggsats, maila mig om något verkar vara av intresse.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.35
Temperatur: 9,5 grader
Vind: Västlig 3,6 m/s
Molnlighet: Mulet, bitvis regn
Vattenföring: 77 m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 15 juli 2008

Västgötens första flugöring


Blev inatt bärgad under glada tillrop och lyckönskningar. Vi, han och jag, gjorde en tur uppöver Duvedsälven och hade ganska god lycka.
När vi kom så vakade det fint och fisken var säker på sin sak att ta flugorna vi prensenterade.
Redan på 3:dje kastet så krokade Västgöten på sitt livs första fisk på fluga. En vacker Duvedsälvsöring på dryga 30 cm, lovlig med andra ord :-)
När han vadade i land för att med den i håven så började jag fiska och på mitt andra kast krokade jag på dagens första. Den var på c:a 4 hg och återbördades till älven. Underförsta timman så fick vi kroka av ytterligare fisk men det var mest propellrar. Nattsländor stod på programmet och vi körde med Superpuppa, Klinkhamer, Rackelhane och GH Sedge . Temperaraturen skönk sakta och likså så vakfrekvensen hos öringen. Vi tog en välbehövlig fika paus med folköl, kaffe och två sorters hembakt. Mumma :-)

Därefter så gick vi på med varsin streamer och provade vidare. Regnet kom åter tillsammans med en sur nordan och det dog av helt. Jag hade nån propelelr att kroka av och vid tretiden packade vi ihop. Nöjda måste jag ändå säga. Det hade nog inte gjort något om vi varit igång nån timma tidigare än 23.30 som vi blötte våra första flugor.

Rapporter som kommit in till butiken idag talar om varierande fiske. Fångån rapporterade två stycken storöringar på Kingspinnare 2,0 kg & 1,8 kg samt några strax under kilot. De två förstnämnda togs av samme fiskare, giss om han var nöjd :-)
På Brattlandsnacken kläckte det bra med nattsländor och jag gissar att det även var så på Gevsjönacken. Dock var det fisk i mindre storlek som bet på.
Jag hoppas nu på att vi skulle kunna få en period av lite stabilare och aningen varmare väder. Åtminstone så hoppas ja att slippa mer regn. Det känns lite som vi kan det nu.
Revisorn knackade på tidigare ikväll och jag möttes av ett brett leende och full flugfiskemudering. Han hade bestämt möte med några kompisar och de skulle oxå fiska av Duvedsälven men startade tidigare än oss. Gissar att jag får rapport imorgon.
Från Lövsta så rapporterade en granne in två fina öringar runt kilot från i lördags och då hade det varit ruggig aktivitet på nacken.

Bokbindaren än i dalen och gör livet surt för öring och harr. Det är många vatten som skall fiskas av och jag hoppas kunna hänga på en tur innan han och broderen åker hemåt igen.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 03.45
Temperatur: 8,9 grader
Vind: Västlig 2,9 m/s
Molnlighet: Mulet och regn
Vattenföring: 74 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 14 juli 2008

Ordningen återställd

Efter en kortare utflykt till vår kungliga hufvudstad så är vi , jag och P, nu tillbaka hemma i Duved igen. Helgen tillbringades som sagt i Sthlms regionen med släktträff på agendan. Förutom det så han vi med en båttur med tillhörande bad i skärgården. 400 gram Entrecote på Texas Longhorn samt besöka Be Outdoor i Slagsta. Jag får nog tillstå att allt var kanon förutom det sistnämnda, Be Outdoor. Jag blev bara ledsen när jag gick in där. Stort, opersonligt och med, för ytan, ett väldigt klent utbud. Jag tror det var fler som jobbade än vad det fanns besökare i butiken. Under vår halvtimme där så såg jag ingen annan förutom ett par rejält uttråkade kassabiträden. Att döma av deras kroppshållning och suckande tal så har det varit klent med kunder en längre tid.

Men nu byter vi ämne till något roligare istället. Väl hemma igen så begav jag mig ut på en nattfiske tur. Startade vid 23.00 vid Blåsudden. En dragning i flugan var allt så jag flyttade mig upp till Golfbanan. Där var det lite fisk i ytan men vakade bara sportadiskt. Jag körde lite nattsländepuppor i förhoppningen att någon öring skulle stiga och det gjorde det. Men de som steg var av ringa storlek så de återbördades snabbt och smidigt till älven igen. När dimman började dra över selet så spetasde jag om tafsen och knöt på en Wooly Worm, den brukar aldrig svika och inte denna gången heller. Efter en liten stund så låg en 7 hg öring i håvgarnet. Efter att jag fiskat igenom sträckan ytterligare en gång utan resultat så begav jag mig nedströms och fiskade av en sträcka nedan Staabron. Woolyn satt på tafsen till en början och jag hade några känningar men ingen bet fast ordentligt. Ett sista flugbyte kostade jag på mig och nu blev det en ST Zonker med conehead för att komma ner ytterligare. Ganska snart visade en bättre öring intresse för flugan och efter en snabb och ganska odramatisk drill så landade den i håven. Denv ar något större än den första och vikten stannade på knappa 8 hg.'
Gumman önskade färsk öring så de två större fiskarna fick följa med hem.

Jag kollade maginnehållet noga och båda var ganska tomma i magen. Bara lite mindre sländor och nymfer fanns i den ena och i den andra snäckor och några mindre puppor. Båda fiskarna var rejält tandade så jag misstänker att det är något på gång snart.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 04.15
Temperatur: 9,2 grader
Vind: Nordlig 0,2 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 75 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 10 juli 2008

Tröttsamma vind & Uttertävling på Helgesjön

Är det något jag lätt ledsnar på så är det hård vind. Hela dagen idag har Åresjön gått med vita gäss och levt rövare. Jag hade en tanke på en nattfisketur men mina tilltänkta kumpaner Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn visade inget större intresse att komma ur sofforna när jag väl var hemma från auktionsbesök så istället hamnade jag här.
Varje onsdag är det auktion på Idrottsgården i Kall 18.00 och idag begav vi oss, Jag och P, dit. Det var första gången hon var med och säkert 10 år sedan sist jag var där men det mesta var sig likt. Mårten svingade klubban som tidigare och samma harranger och historier, samma kokkaffe och fyndlådor. Det är skönt med något konstant i vår hysteriska tid av förändring.
Dagens körd blev 2 plasttrasmattor för balkongen och en oöppningsbar spargris. När jag tömmer mina fickor på mynt så lägger jag dem i en glasskål och använder till en fisketripp varje försommar. Nu har det det "lånats" lite då och då ur burken så det blev ingen lång resda i våras. Mot detta är nu bot rått :-)

Något annat som är en skön konstant i dalen är den årliga Uttertävlingen på Helgesjön, den går av stapeln på lördag med start vid dammen kl. 10.00. Tyvärr har jag förlagt Årebladet med informationen om vad som gäller men jag tror man kan anmäla sig på plats. Tyvärr kommer jag ej kunna närvara, säkerligen till mångas besvikelse då jag de gånger jag deltagit abonerat på sista platsen :-) Jag och P åker till Sthlm imorgon för att besöka släkt och vänner. Åter på söndag.

Årefiske Wall of fame har fått ytterlgiare bilder insända. En är från min kollega i butiken med en grann öring på 1150 gram samt samma bildlämnare som igår, inkommit med en nystigen havsöring på 4,3 kg tagen i Verdalselva.
Se och njut.



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 9 grader grader
Vind: Västlig 4,5 m/s
Molnlighet: Molnigt
Vattenföring: 102 m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 8 juli 2008

En grym flopptur

Jag och sonen tog och kastade upp båten på det lånade släpet och begav oss ner mot Åresjön efter middagen idag. Förhoppnignarna var höga och när vi kommer fram ligger sjön spegelblank med små partier krusningar.
Båten kom i sjön, motorn på akterspegeln och spöna tacklades. Vi var på gång. Med varsin spinnare på släp startade vi från Draklanda med riktning mot älvinloppet i sjön. Väl där så var vi fortfarande fisklösa, inte nån känning. Dragbyten och vidare tuffande efter Renfjällssidan. Några försiktiga vak observerades. Ännu inget hugg. VI började misströsta. Fortsatte vidare nedåt och i höjd med Holiday Club var vi fortfarande hugglösa. Vi skulle precis vända åter uppåt när sjön inte längre var spegelblank. Den svaga vind som kommit från öst vred nu runt och ökade i styrka. En ganska besvärligt nordvästan var vad vi fick oss till livs. Vi valde att gå över mot Åresidan på sjön men att gå tvärs mot vinden var ingen hit.
Vi vred upp och gick rakt mot vinden. Det visade sig också vara rakt mot Draklanda. Spöna packades ihop och båtern åkte åter upp på trailern, vi fick se oss slagna. *suck*

Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn rekade nya vatten på min inrådan och redan efter 30 minuters fiske så på det till i mobil. En flinande Mr Troutlaw hållandes vad som verkade vara en fisk i kilosstorlek sved i ögonen.
Lite senare så ringde det till och del två i "Operation knäcka Lunkan" var igång. I andra ändan på linjen kvittrades det om vakanade öring i bra storlek och diverse syrliga kommetarer östes över på mig innan luren hängdes på med ett väl belåtet adjö.
Jag får väl slicka mina sår och unna de långväga gästerna det fina fisket. Men jag ska nästa gång se till att själv vara på plats när nya vatten avfiskas.

Bokbindaren, min norskefiskekompis, är på ingående till dalen och en förpatrull, hans bror, var förbi i butiekn idag och inhandlade lite nytt utstyr. De kommer under de närmaste veckorna utgöra en fara för traktens torrflugesurplande öringar då listan var diger på vatten som skulle avhandlas. :-)
Hoppas på möjlighet att ta rygg på herrarna på en tur.

Tillsist vill jag inte undanhålla er bilden på 2 kilos öringen som plockades häromveckan i Storån.
Första i raden av fiskar i Årefiskes "Wall of fame"
Har ni något som ni vill visa upp så maila över bilder till mig så kanske oxå ni blir med i Årefiske Wall of Fame



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.05
Temperatur: 12,8 grader
Vind: Västlig 0,9 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 105 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 7 juli 2008

Småsvedan


Dominerar dalen helt och hållet. Det är helt sjukt mycket av dem så fort det blir lite vindstilla och värme.
Jag var ute igår med Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn och vi fiskade av 2 delar av Duvedsälven samt slogs med svedan.
När vi kom ut så blåste det llite med vid niotiden mojnade det ner och då bröt helvetet ut. Lindrigt sagt.
Det var attack från alla håll i mängder hela tiden. Inte mycket mer att göra än att vandra långt ut i strömmen.

Mr Troutlaw drog det längsta strået igår med sin lätt överdimenstionerade Klinkhamer. Öringen var svårtrugad och jag fiskade mig igenom stora delar av flugasken och bäst resultet gav Wolly Worm där jag vi ett tiden i natt fick kroka av en 6 hg öring, innan dess hade jag mist en i samma size och haft några nafs.

Rapporter från dalen talar om samma känsla som vi hade. Försiktig och svårtrugad fisk. Storån gav småharr och öring, Gevsjöströmmen småöring och lika så på Brattland.
Efter regnet vi hade häromdagen så har nu älven åter vänt uppåt igen men det är inte alarmerande. De allra flesta sträckor är vadbara. Enligt väderprognosen så skall det vara runt 14-18 grader och nån enstaka regnskur närmaste dagarna. Ganska hyggligt fiskeväder. Jag fick in vattentemp. från några kunder som fiskat längre ner i Duvedsälven än vad vi gjorde och den låg på 14 grader.

Köksmästarn och fd. Barmästarn är iväg på sin årliga fiskeresa och denna gång skulle Hårkan/Långan driftfiskas nedströms med kanoter. Farligt, jag hör banjospel i bakgrunden. Återstår att se om dom kommer hem samma män som de var när de åkte. :-)

En av mina kollegor meddelade precis att fiskafänget varit bra. Två bättre rödingar på flugkast med Butcher. Smakade kanon med grädde, dill och gräslök. Helt enkelt en Smålännings tolkning av Röding på Jämtvis.
Vart undrar ni kanske, gissa det ni. Hälsar han :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 12,25
Temperatur: 15,3 grader
Vind: Sydostlig 2,8 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 95 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 4 juli 2008

Båt nedan Tegefors


Det blev premiär i den båten jag införskaffade för nästan 2 år sedan och hämtade hem ifjol. Det är inte alltid det går så fort :-)
En Truster elmotor hakades bakpå och det gick riktigt bra.
Stenhuggarn var med på turen och vi driftade lite nedan Tegefors mellan tio och halv två. Stekhett och obarmhärtig sol. Den har satt sina spår på ben och armar, en riktig shorts/T-shirt bränna är på gång.
Fisken var trög i värmen och det blev några propellrar som resultat.
Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn anslöt i egen båt och de begav sig senare ner mot Åresjön. Enligt avlagda rapporter så var det inte mycket mer än propellrar de fick heller.

Efter fisketuren var sedan Gudfar med familj på middag och på meny stod sonens storöring från tidigare i år. I foliepaket med gröns sparris, sockerärtor och färsktimjan på grillen prydde den bordet. Mumma helt enkelt.

Igår så träffade jag Skollärar´n som meddelade att han haft bra fiske på Gevsjön i förra veckan mellan de hård blåsdagar som varit. Flera rödignar på kilot plus på fluga är inte illa. Hans fiskekompis hade även kontakt en dag med en av Gevsjöns riktiga bumligar. Han hade tidigare under dagen fått en öring på dryga kilot när det senare be på något i en helt annan kaliber. Fisken tog betet och gick direkt i en 15 sekunders rusning innan den valde att släppa. Det hade bara skrikigt i rullen.

Nu ska vi ut en sväng och kolla in läget på helgens spektakel i Duved.
Countryfestivalen som åter uppstått på sin ursprungliga plats efter lite dribbel hit och dit med Holiday Club och Restaurang Pigo som tillfälliga lokaler.

Åter tillbaka. Fulla gubbar i westernhatt som urinerar ogenerat bakom bajjamajjorna på gräsmattan utanför Föreningshuset, var inget som lockade varesig mig, sonen eller P att vidare beskåda. Nåja inget nytt under solen.
Dessa tillställningar lockar fram saker som vi nästan aldrig
annars ser nere i byn och efter festivalen är de lika spårlöst borta som innan. Kanske nedkrupna bako någon sten eller så :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.25
Temperatur: 20,3 grader
Vind: Nordvästlig 0,1 m/s
Molnlighet: Klart och fint
Vattenföring: 86 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 3 juli 2008

Vilken kväll.

Det var helt magiskt nere vid Storån igår. Vakande fisk i mängder, kläckande nattsländor, äggläggande dagsländor och surrande mygg. En lagom vind höll undan småsvedan som annars kan få den lugnaste fiskare att tvivla på sin egen förmåga att kontrollera humöret :-) Solen dansade förföriskt över Ottfjället innan den valde att gå ner i Ottsjön för välbehövlig men kort nattvila. Det är åter uppe nu och skiner med fullkraft över dalen och alla St Olovslöpare som just nu passerar utanför mitt fönster. Det blir varmt för dem idag.
Det fanns mat i mängder för fisken vilket oxå märktes, både öringen och harren var synnerligen petiga i vad vi serverade dem i flugväg. Innan jag summerat kvällen så hade jag fått kroka av två öringar och en harr, förlorat fluga och tafsspets två gånger och missat otaliga hugg.
Fisken fick jag på Elk hair caddis, GH Sedge och Klinkhamer.

Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn kom upp igår kväll och har precis varit förbi på en förmiddagskaffe. Mr Troutlaw hade med sig ett nytt spö åt mig. Jag har "saknat" ett litet fint myggspö i garderoben men nu är det åtgärdat. Ett Loop Yellow line 7,8´ #2.
Har varit ute och provkastat det. Smutt var namnet :-) Me like.

På rapportfronten så har jag undanhållit en fin sak. Flugbindarn tillbringade delar av förra veckan uppe i Stor jougten jagandes efter öring. Dock var det unga dottern som drog det längsta strået denna gång. Kolla in bilden. Spöet på bilden är det som användes att landa öringen och vågen stannade på modiga 1,3 kg.

Västgöten i butiken åkte med upp till Storån igår men begav sig med gumman ut i båt på Ottsjön. Resultatet blev några mat rödingar och ett par i lite bättre storlek som valde att släppa inne vid båten. Långdrag var fiske metoden. När solen gått ner så började det vaka ordentligt på sjön men flugspöt hade lämnats hemma så det blev inget av det.

Nu kallar jobbet så rapporten avslutas här. Tjing

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 11.05
Temperatur: 20,1 grader
Vind: Ostlig 5,5 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 92 m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 1 juli 2008

Solen åter :-)


Nu börjar det strömma in rapporter till butiken. Herr Zipline var nere i Brattland en timme igår och fick kroka av 5-6 fina öringar på Klinkhamer. Han meddelade dock att vattennivån var något hög för riktig säker vadning.
Rapporter från Enan talade om stor öring med 1,2 kg på topp. Dock avslöjades inte fångstmetod.
En annan kund hade anammat mitt tips på att bege sig över Åresjön i båt till älvens utlopp i regnet igår kväll och han var glad och nöjd när han kom förbi idag. Han körde spinn då det blåste väl mycket för att flugkastningen skulle kännas säker.
Själv passade jag på att ge älven en timma innan jobbet i förmiddags och hade en propeller som krokades av. Duvedsälven känns ännu lite hög och kall för att det riktigt ska ha kommit igång.

Imorgon blir det en tur till Storån med Flugbindarn och Gudfar. Bindarna ska få visa lite av sina "hemliga" hotspots :-) Imorgon kommer även Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn åter till dalen och vi siktar på lite driftfiske i Åreälven på fredag.

Som överskriften antyder så har solen återkommit till dalen. Idag så sken det upp och direkt steg tempen. Jag gissar att det har hänt ganska mycket i fiskeväg i eftermiddag och kväll. Ska bli kul att höra rapporterna imorgon.
Kan ni inte komma in i butiken och rapportera direkt så använda gärna Läsarnas Fiskerapport
Vädret ser ut att bi fint närmaste dagarna med bra mycket behagligare temperaturer. Bådar gott för kläckningarna.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.55
Temperatur: 11,6 grader
Vind: Nordlig 1,8 m/s
Molnlighet: klart
Vattenföring: 94 m3/s
Skittfiske
Lunkan