Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: mars 2008

måndag 31 mars 2008

Puh...

Nu är påskveckorna över och lugnet har åter lägrat sig över byn. Vilka veckor vi haft, massor av gäster, sjukt bra väder, kanonskidåkning och bitvis bra fiske.
På jobbet har det varit fullt blås i dryga två veckor i sträck och nu äntligen kan vi börja andas inåt också. :-)

Skepparn var förbi häromdagen och lämnade rapport från Kösjön där han på morgonen tagit ett dussintal rödingar i matstorlek. Målarn ringde igår och hetsade på fiske men tyvärr så kallade arbetet. Hade gärna gjort honom sällskap upp på någon sjöis.
Gudfar avlade rapport från Dalälven i Leksand och där hade han och en kompis lyckats lura upp några av de förrymda bågarna med 1,5 kg på topp.
Jag har inte hört något från fisketävlingen på Stor Offsjön som gick av stapeln i lördags men gissningsvis så var det fler som fick fisk än vad det var på Huså-nappet :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 09.50
Temperatur: 8,7 grader
Vind: Sydväst 1,6 m/s
Molnlighet: Klart-Halvklart
Vattenföring: 10,3 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 27 mars 2008

Nu är det bestämt!



En del av sommarens utbud på Sportkällaren blir sommarfiske :-)
Jag sitter just nu med ordrar och filar till dem så det ska stämma. Vi kommer gå på utrustning som bhövs för fisket här i Åredalen i första hand och ni som varit med sedan Raskens tiden kommer att känna igen er. Jag kommer jobba vidare med Loop, Sölvkroken, Bios, Abu m.fl och lite roliga nyheter kommer jag oxå få med.
Klassiker som Roger-draget, Toby, Vibrax-spinnaren & spin´n´glo kommer att finnas kvar var så säkra :-)

Min förhoppning att vi kommer kunna ha delar av sortimentet uppe under andra halvan av maj för att vara fullt klara i mitten på juni när fisket blåser igång här.
Det har redan börjat komma lite kataloger som försmak på vad komma skall.

Får visst fölänga inlägget jag gjorde tidigare idag.
Jag och sonen hann med en tur upp på sösidan och Rengen nu på eftermiddagen i solskenet efter att först ha blivit utlurad av ovannämnde son i kälkbanan i åre på pulka. Gissa hur det gick? Jodå ni har gissat rätt, en rejäl krasch senare med landning på ryggen så har jag vissa svårigheter att röra på mig :-)

Däremot så fick jag putsa till honom ordentligt på isfiske istället och fick med mig två rödingar medan han gick helt bet. Den största var strax över 40 cm och uppskattningsvis c:a halv kilot. Träffade även fd. butikskollegan hemma i byn och han hade hmed sig "Dalabröderna" och de hade oxå varit på Rengen, lite rtögt tyckte hon men hade ändå lyckats lura 6 st rödingar upp på isen. Nu skulle de hem och ladda för ödes match i kvalserien för Leksand. Vet inte riktigt hur det känns iom att jag själv går och laddar för Timrås semi mot HV imorgon :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.00
Temperatur: -4,8 grader
Vind: Nordvästlig 3,4 m/s
Molnlighet: Klart - Halvklart
Vattenföring: 11,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 24 mars 2008

Världsklass


Vädret är helt unikt bra. Låter tjatigt men när solen strålar från en klarblå himmel och jag är ledig så är det inget annat än världsklass.

Världsklass kanske man inte kan kalla Husånappet. För andra året irad så lyckades ingen, INGEN, få någon fisk alls enligt de rapporter som nåt mig. Undrar hur stor prissumman blir nästa år :-)

Till helgen går tävlingen på Offsjön av stapeln, det var meningen att den skulle gå redan för 2 veckor sedan men sköts upp pga för mycket vatten på isen. Nu tror jag inte att det är någon sådan risk iom att vi haft rejält nattkallt med flera nätter ned mot -28 grader.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.25
Temperatur: -11,4 grader
Vind: NOrdlig 0,6 m/s
Molnlighet: Lätt molnlighet
Vattenföring: 11,9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

söndag 23 mars 2008

Bästa påskvädret på år och dar


Helt sjukt bra väder. Detta är tillsammans med påsken 2003 all time high i bra väder under en påskhelg här uppe under alla mina 20 år i dalen. Bortsett från lite vind och snö på morgonen och förmiddagen på Långfredan så har allt varit öppet, Vinden på Skutan varit lugn eller max måttlig. Just nu är det -10 grader och 4 m/s på Skuttoppen.
P och jag ska precis snöra på oss turpjäxorna och ta en tur på södra sidan älven upp mot Greningen, gräva en grop och sola, fika och må gott.
Igår gjorde jag och sonen en skotertur runt Renfjället med det obligatoriska kaffestoppet på anrika Vita Renen och det var helt magiskt vackert. KOlla in bilden vi tog från Skorvhögarna mot Skutan. Inte helt fel eller hur, you wish you were here!

På fiskefronten har det varit klent med rapporter, Konsulten gick bet på Gevsjöns fisketävling på långfredagen och samma verkade det ha gått för min tidigare butikskollega, inte ens på lotten fick de något pris.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10.55
Temperatur: -11,4 grader
Vind: Nordlig 0,4 m/s
Molnlighet: Helt tokklart
Vattenföring: 12,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 20 mars 2008

Kanonväder

Det känns lite surt att behöva åka och jobba. Solen står redan på himlen och inte ett moln så långt ögat når, vinden är i princip obefintlig.
Det känns som alla som är på plats för att fira påsk har dragit vinstlotten.

Ut och njut nu åker jag och jobbar.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 08.15
Temperatur: -10,3 grader
Vind: Nordostlig 0,2 m/s
Molnlighet: Tokklart och sol
Vattenföring: 12,9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 17 mars 2008

Shit, Pommes Frites!

Nu är det Rock´n`roll på jobbet. Påskgästerna börjar sitt intåg i byn och det märks tydligt. Högljutt och många över allt och hela tiden.
Vi säljer pjäxor så det står härliga till och annat även för den delen.
Sidförhållandena är sjukt bra och vi kommer ha snö länge i vår och i stora mängder. Rapporterna från fjället idag sa lite blåsigt på fm men lugnande och uppklarnade på eftermiddagen. Det var vykortsväder när jag kom ut ur butiken för lunch vi 15.00 :-)

Fiske har jag inte hunnit med något sedan senaste turen på Rengen, förhoppningen är dock att kunna närvara på någon av de tävlingar som hålls under långfredagen, antingen på Gevsjön eller i Huså. Hoppas det stämmer med arbetet.

Inga rapporter har heller inkommit, Konsulten är på uppdrag och Mr Troutlaw vänder snö i våra pister och på övrigra fronter är det helt tyst.
Fick däremot en laddning nya flugor av Flugbindarn och det fanns lite roligt godis att sätta längst ut på tafsen för att fresta öringen i sommar. Can´t hardlr wait :-)


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -7,9 grader
Vind: Nordvästlig 0,0 m/s (hur nu det går till)
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 13,7 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 13 mars 2008

Det börjar bli tjatigt nu...


... med det blev åter ett besök på Rengen. Denna gång var det inte ritkgit samma drag som tidigare på fisken men vi fick ihop till både lunch och middag. Kråset är precis smörjt med smörstekt röding, persiljepotatismos och gräddkokt vitkål och zuccini. Väl rensade tallrikar så var både Mr Troutlaw och jag själv mätta och belåtna. På tal om Mr Troutlaw så så levde han upp till namnet när han, på en Knosas Demon-blink, drog en öring ur Rengens mörka vatten på uppskattningsvis 6 hg.

Nu har jag fått litemer info om kommande fisketävlingar och här kommer de även er till livs.
Gevsjöpimpeln
Långfredagen 21 mars klockan 11.00
Förstapris 4000 alt. 5000 kr beroende på antal deltagare.
Statuetter och vandringspris plus ett stort prisbord står på spel.

Husånappet
Långfredagen 21 mars klocan 11.00
Förstapris 17000 kr (vid mer än 200 deltagare) annars 13000 k
Samt ett för övrigt dignande prisbord.

Vilken tävling ska du välja? Tja ifjol blev det ingen tävling på Gevsjön samt att det inte var någon som fick fisk på Husånappet. Vill du ha fisk så föreslår jag Gevsjön vill du ha chansen på storkovan kör Huså.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 0,5 grader
Vind: Sydostlig 5,2 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 14,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 10 mars 2008

Så var det visst årets bästa dagar..

som inföll i helgen, samma helg som jag tillsammans med son och hjärtevännen tillbringade i ett bitvis vädersurt badande Sundsvall.
Enligt vad jag upplevde i fredags innan vi åkte samt såg på TV i lördags från puckeltävlingarna så gick det ingen nöd på de som befann sig i Åredalen. Lyllos er!

Fick rapport från Gudfar som varit ute och luftat spö efter bågarna i som är på rymmen i Siljan. INgen lycka denna gång men han höll på bly påsimmad vid ett tillfälle. Det blåste för mycket för att han ville testa fluga så det var spinn som gällde. Lutar åt att det kan bli flugfiskepremiär i Siljan inom några veckor :-)
Smaka på det när det ligger metertjoccka drivor utanför dörren.

Konsulten drog sig tillbaka till Sandyharbour för att testa på den havsvandrande öringen men enligt de rapporter som nått mig så gick han bet. Även Mr Troutlaw luftade flugspöt ihelgen efter ovanstående fiskar men där har jag inte heller fått någon rapport. Gissar att det kommer till vecjkan då han förhoppningsvs gör ett nerslag i stugan här i Duved. Siktar på en Rengen-tur igen med honom i sällskap.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.05
Temperatur: -0,9 grader
Vind: Nordostlig 0,1 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 14,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 6 mars 2008

"Ja det snöar..

...det blir puder" En ack så klassisk men idag så sann kommentar från Sällskapsresan II-Snowroller.
Idag har det varit helt sjukt, bitvis var sikten så dålig att jag inte såg till Max tvärsöver Torget från butiken. Det har kräksnöat hela dan och med hårda vindar i släptåg så har det flyttats runt massvis med snö i dalen.
Själv passar jag på att åka till Sundsvall imorgon och tillbringar min lediga helg i slask i klycktattarland istället för att surfa puder på ett par DP i Åredalen. Helt utan ångest för den delen oxå. Är det i det här läget som man kan börja fundera på "Om jag är mogen att börja prata pension?" Fan vet :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.05
Temperatur: -2,1 grader
Vind: Västlig 4,5 m/s
Molnlighet: Mulet och bitvis snö
Vattenföring: 14,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 5 mars 2008

Bågar på rymmen och rödingar i Jouten

Gudfar ringde och var minst sagt i eld och lågor. Han har tidigare rapporterat om förrymda regnbågar från kassodlingar i Siljan. Idag hade han varit ute och iförd vadare spinnfiskat och klipp en rymmare på 3,5 kg utanför Siljansnäs. Imorgon tjoades det om flugfiskepremiär så då kommer 7:an luftas gissar jag på.

Flugbindarn ringde och meddelade att det kommit lite röding på isen för hans del och det var i det vatten som jag isfiskade röding i för första gången i mitt liv, Storjouten nordväst om Strömsund. Sedan meddelande han oxå att han nu var i final i Flugfiske i Nordens flugbindartävling. Finalen går av stapeln på Sportfiskemässan i Göteborg. Håller tummarna för att han är på plats och sopar banan med övriga bindare :-)

Var hos frisören idag och fick där en rapport från en av mina nya kollegors bättre hälft, tillika hårklippare Deluxe, som log med hela ansiktet när hon berättade om rödingsturen till Rengen som de förtagit sig helgen som var. De hade gått på mina tips och inhandlat några Knosas Demon, eller "Diimon" somn ovanstående hårklippare Deluxe uttalade det :-). Fisken nappade och det vankas röding till middag. Ska se om vi inte kan göra en tur ihop innan säsongen tar slut.

Mer fisketävlingar
Offsjönpimpeln går av stapeln lördag 15 mars
Kl. 11.30-14.00
Skotertaxi från Edsåsdalen finns mer info på.
070-6742744 alt. 070-5875296
Jag och sonen var med ifjol och han har en 2:a plats i barnklassen att försvara. Ska se om jag kan vara med, risk att jag jobbar.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.25
Temperatur: -3,1 grader
Vind: Västlig 1,1 m/s
Molnlighet: Mulet, lätt snöfall under dagen
Vattenföring: 14,8 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 3 mars 2008

Klent resultat på Gevsjön

jag fick en rapport från en "gammal" kund som meddelade att fisket var magert på Gevsjön. Han hade suttit ute med familjen och det resulterade bara i någon enstaka liten röding. Även gamla butikskollegan hade varit uppe på Gevsjön tidigare i veckan med liknande resultat dvs klent.

Annars har det varit ganska magert på rapporter från sjöarna runt om i dalen så speciellt mycket mer har jag inte att förtälja.
Däremot så är fisketävlingssäsongen i stundande. Eftersom påsken ligger tidigt iår så blir det oxå en tidig tävlingssäsong. Det jag snappat upp hittils är förljande.

Dravsjöpimpeln lördag 8 mars
kl. 12.00-15.00
Det blir både vuxen och barnklass samt After Pimpel på Tossbergs bygdegård.
Mer info ring Maritn 0640-46038 alt. 070-3269417

Fisketävlingen på Glån söndag 30 mars
Kl. 11.00-13.00
Info ring 0647-10427

På Långfredagen så går både Gevsjöpimpeln samt Husånappet.
Påskafton Hensjönappet samt flera ytterlgiare tävlingar. Mer info kommer när jag fått klart exakt med vad som gäller.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 09.55
Temperatur: -2,7 grader
Vind: Västlig 4,3 m/s
Molnlighet: Halvklart med sol
Vattenföring: 15,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan